Jenkei Dániel, 2023.08.13. | Klub

Összegyűjtöttük egybe is, hogyan szerepeltek vasasos sportolóink Csengduban, az egyetemista sportolók legfontosabb seregszemléjén.

A legfényesebb érmet a Vasas-sportolók közül a férfi vízilabdacsapat tagjaként Batizi Benedek, Dala Döme és Mizsei Márton szerezték. A magyar egyetemista válogatott ezüstérmet nyert, miután az olaszok ellen viszonylag simán alulmaradt a fináléban, előtte viszont szép győzelmet arattak az Egyesület Államok ellen a négy között, és a korábbi mérkőzéseikre sem lehetett panasz.

A vasasos érintettek elmondták, nagyon csalódottak a döntő miatt, amit borzasztóan kezdett a csapat, pedig nem tűnt verhetetlennek az olasz ellenfél. Ennek ellenére nagy élményként élték meg az Universiadét, és igazi csapattá formálódtak Kínában.


Szabó-Feltóthy Eszter a számára „majdnem” döntőt hozó fukuokai felnőtt világbajnokságról repült át Csengduba, ahol szintén 200 háton mérette meg magát,  a 2:10.77-es ideje pedig most egy kínai és portugál lány mögött a bronzéremre volt elegendő.


Vívásban ezúttal nem jött össze éremszerzés vasasos versenyzőnek, igaz a Bányai Zsomborral és Fenyvesi Csabával felálló férfi párbajtőrcsapat közel állt ehhez, és végül a negyedik lett, miután Ukrajna ellen megnyerték egy tussal a negyeddöntőt, majd a franciáktól és az olaszoktól kikaptak. Egyéniben Zsombor a 31. lett, Csaba pedig 35. helyen végzett.

Férfi kardban Rabb Krisztán képviselte a piros-kék színeket, ő a csapattal ötödik lett, egyéniben pedig a 16-os tábláig jutva a 10. pozíciót szerezte meg.


Evezésben Gerei Tamás nyolcadik helyéről itt emlékeztünk meg bővebben.

Végül, de egyáltalán nem utolsósorban, ötödik helyen végzett a magyar női egyetemi kosárlabda-válogatott Csengduban, s ezzel a legjobb eredményt érte el az 1981-es Universiade óta. A FISU Egyetemi Világjátékokon szereplő csapatban a Vasas Akadémia két jelenlegi játékosa, Salamon Zsófia és Szerencsés Tamara is szerepelt. Ezzel a sikerrel itt foglalkoztunk részletesebben.


Hirdetések