Gy. Szabó Csilla, 2023.03.25. | Kosárlabda

A nagy tét rányomta bélyegét csapatunk játékára, ám így is győzött a Vasas szív. Akadémistáink a BKG legyőzésével biztosították helyüket a rájátszásban.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 22. forduló.
Vasas Akadémia
– BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós 60-53 (18-18, 13-16, 16-8, 13-11)

Vasas: Papp (10), Pardee (12/6), Nunn (14), Budácsik, Szerencsés (3/3). Csere: Tóth (7), Madár E. (6), Smailbegovic (2), Salamon (6).

BKG: McBryde (15/9), Degbeon (19/3), Takács (4), Perez (7/6), Vári (8/6). Csere: Katona, Szabó, Aldazabal.


Óriási elszántsággal készült csapatunk az alapszakasz utolsó mérkőzésére, hiszen a BKG elleni győzelem egyet jelenthetett egy biztos hellyel a rájátszásban. Éppen ezért a héten az együttes kapitánya és irányítója, Papp Klaudia is úgy fogalmazott honlapunknak: Nyernünk kell!

A pasaréti találkozó első kosarát, nyomban egy hárompontost, mégis a vendégek idegenlégiósa Degbeon szerezte, majd egy duplával is megtoldotta. De jött Papp Klaudia, aki gyorsan összehozott öt pontot, majd Katrina Pardee triplájával az ötödik perc végére fordítani tudtunk (8-7). A dobószázalékunk azonban ekkor még nagyon gyenge volt, 25 % körüli, így nem csoda, ha a szigetszentmiklósiak gyorsan visszavették a vezetést. Nagy csata alakult ki a pályán, s a negyedet végül döntetlennel zárták a csapatok.

A második negyedet Madár Eszter sikeres két büntetője indította, s ezzel két pontos előnyhöz jutottunk, de Vári tripláira nem volt igazán jó válaszunk, s a negyedik perc közepére ismét a vendégek szerezték meg a vezetést (26-22). Milos Pavlovics időkérését követően azonban Szerencsés Tamara talált be távolról, majd Madár Eszter és Schaquilla Nunn közelről, s már fordult is a kocka, három pontos vezetéshez jutottunk (29-26). Az előnyünket a 19. perc elejéig sikerült tartanunk, ám ekkor McBryde triplájával a BKG jutott előnyhöz. Mi több, végül három pontos vezetéssel vonulhattak pihenőre.

A második félidő a tizenegyedik pontját szerző McBryde hármasával indult, ám játékosaink nem estek pánikba, Nunn és Pardee kosaraival a huszonkettedik perc végére már ki is egyenlítettünk (37-37), kisvártatva pedig már hattal vezettünk. Ebből ötöt sikerült is megtartanunk a játékrész végéig.


Papp Klaudia (10) ezúttal is jó vezetője és irányítója volt a csapatnak, amely kiharcolta a rájátszásban való szereplést

A mindent eldöntő utolsó negyednek tehát némi előnnyel vághattunk neki, ám a szigetszentmiklósiak azonnal egy duplával indítottak. Mindkét csapat érezte a tét nagyságát, nagy csata alakult ki közöttük, s öt perc alatt mindössze két-két kosarat szerezte, a harminchatodik pedig teljesen pont nélkül zárult. A harminchetedik elején Perez sikeres távolijával két pontra jöttek fel a vendégek. Nunn jutott büntetőhöz, de csak egyiket értékesítette, így maradt a három pontos vezetés, amely a következő vendégtámadást követően egyetlen pontra fogyott. A legjobbkor jött Pardee triplája, majd Nunn két sikeres közelije és egy büntetője, s hetven másodperccel a lefújás előtt hétpontosra nőtt az előnyünk. Az utolsó percben már senki nem szerzett pontot, így akadémistáink biztosították helyüket a nyolcas rájátszásban.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Már a mérkőzés elején érezhető volt, hogy nagy rajtunk a nyomás, míg ellenfelünk felszabadultan kosárlabdázhatott. A támadójátékunk nagyon gyenge volt, sok kihagyott dobás és rossz döntés jellemezte, miközben a védekezésben is vétettünk olyan hibákat, amelyek általában nem jellemzőek ránk. A második félidőben teljesen más hangulatban tértünk vissza, s bár ekkor sem játszottunk tökéletesen, a fontos pillanatokban helyén volt a csapat szíve és az esze. Több statisztikai mutató is a fölényünket bizonyítja, az alacsony dobószázalék miatt mégsem volt könnyű meccs. Rendkívül büszke vagyok a csapatomra, kivétel nélkül, mindenki nagyon keményen dolgozott, hogy ismét a play-off-ban szerepelhessen a Vasas Akadémia. Idén is elértük az egyik legfőbb célkitűzésünket és bízom benne, hogy a rájátszásban ismét szép eredményt érünk el. Még egyszer gratulálok a csapatomnak, a lányoknak és a szakmai stábnak!

Schaquilla Nunn, a Vasas Akadémia játékosa:

„Tudtuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés lesz a mai, hiszen idegenben kikaptunk a BKG-tól, ráadásul azóta erősödött a keretük. A tét is nagy volt, talán ennek is köszönhető, hogy nagyon kapkodtunk és rendkívül rossz dobószázalékkal játszottunk. Ennek ellenére nem adtuk fel a harcot, ami végül kifizetődött. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy sikerült play-off-ot érő helyen zárnunk az alapszakaszt, izgatottan várom a folytatást.

Fotók: hunbasket

 


Hirdetések