Jenkei Dániel, 2022.10.02. | Vízilabda

A korábbi három siker után vasárnap délelőtt a házigazda Het Ravijn csapatát is magabiztosan győzte le az A-Híd VasasPlaket, amely így csoportelsőként várja a második BL-selejtezőkör sorsolását.

Bajnokok Ligája, I. selejtezőkör:
Het Ravijn-A-Híd VasasPlaket 6:15 (2-3, 1-5, 2-3, 1-4)


Gólszerzőink: Erdélyi B. 6, Nagajev I. 4, Randjelovics Sz., Gábor L., Bátori B., Sedlmayer T., Konarik Á.


A kőkemény, és két remek győzelemmel záruló szombati nap után egy minimális lazítás is belefért a játékosoknak szombat este, de vasárnapra még maradt egy feladat: biztos csoportelsőként a házigazda Het Ravijn csapatával játszottak a mieink.

A hollandok a korábbi meccseken is nagy elánnal pólóztak, és ezúttal sem a pofozógép szerepet töltötték be. A második negyedben viszont a mieink produkáltak egy 1-5-ös ritmusváltást, így ott el is dőlt a meccs.

Ezúttal Erdélyi és Nagajev vitték a prímet góllövésben, de jól védekeztünk és Mizsei is biztos formát mutatott a kapunkban. Végül kilencgólos siker lett a vége.

Mindez azt jelenti, hogy csapatunk mind a négy meccsét megnyerte Hollandiában, így csoportelsőként várhatja a második BL-selejtezőkör sorsolását.
 


Szlobodan Nikics vezetőedző a vasárnapi találkozó után adott villámértékelést honlapunknak:

Összességében kifejezetten elégedett vagyok a tornával, le tudtuk végre mérni, hol tartunk. A Kotor-meccs még kicsit ideges, káoszos volt, a Steaua ellen viszont fantasztikusan teljesítettünk, és a házigazdák elleni is rendben volt a végén. Nagyon sűrű hétvégén vagyunk túl, de szombat este azért meg tudtak inni levezetésképpen közösen egy sört a játékosok a hotelben, jó érzés volt látni őket együtt. Dolgozunk tovább, van még bőven mit csiszolni, de ez teljesen normális a szezon elején.

 

 

Az A-csoport további eredményei:
Kotor-Szarajevó 36-4
Het Ravijn-Steaua Bukarest 10-15
A-Híd VasasPlaket-Szarajevó 37-2
Het Ravijn-Kotor 7-16
Bukarest-Szarajevó 29-2
A-Híd VasasPlaket-Kotor 13-10
Bukarest-A-Híd VasasPlaket 3-10
Het Ravijn-Szarajevó 31-3
Kotor-Bukarest 14-11

Hirdetések