Nagy Dániel, 2022.09.03. | Kézilabda

Hosszú, harminc fordulós versenyfutás kezdődik vasárnap délután: női kézilabdacsapatunk Kecskeméten vendégeskedik az NB I/B 2022/23-as évadának első körében. A mérkőzés előtt a Vasas SC-hez idén nyáron érkező Kobela Tamarával beszélgettünk.

NB I/B, 1. forduló

Kecskeméti NKSE–Vasas SC
szeptember 4., 18:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok


Vasárnap kora este újra tétmeccsen lép pályára a Penszki Gergely által irányított, a nyár elején az élvonaltól búcsúzó női kézilabdacsapatunk. Az NB I/B-s szereplést a Kecskeméti NKSE ellen, idegenben kezdik meg a lányok; az ellenfél a legutóbbi évadban az NB II Dél-keleti csoportját megnyerve, a bajnokság során mindössze egy mérkőzést elveszítve harcolta ki a másodosztálybeli tagságot.
 


A Vasas SC nyári felkészülése a tervek szerint haladt, ráadásul a lányoknak a héten különleges élményben volt részük: klubtársuk, a háromszoros olimpiai bajnok vívó, Szilágyi Áron tartott nekik előadást. A játékosok motiváltan várják a rajtot, köztük az új szerzeménnyel, Kobela Tamarával.

„A hétvégi meccs az első lépés azon a hosszú úton, amire közösen indulunk a lányokkal. Rengeteget dolgoztunk az alapozás során, és szerintem mindannyiunk nevében kijelenthetem, hogy nagyon várjuk a rajtot. A kecskeméti együttesből többeket ismerek, ám ez a szezon első összecsapása lesz, így nagyon nehéz jósolni. A legfőbb célunk, hogy használjuk az edzéseken begyakorolt elemeket, megmutassuk, mit sajátítottunk el a tréningek alkalmával – mondja csapatunk új átlövője. – Nagyon kemény, hosszú és tudatosan felépített felkészülésen vagyunk túl, a csapattársaimmal végig azon voltunk, hogy minden feladatot a lehető legjobban hajtsunk végre. Innentől kezdve hétköznaponként a színező körvonalait fogjuk rajzolni, a hétvégeken pedig igyekszünk kitölteni azokat.”

A mérkőzést élőben közvetíti a Kecskeméti NKSE YouTube-csatornája.


Hirdetések