Jenkei Dániel, 2022.05.12. | Vízilabda

A BVSC lesz az ifjúsági végjáték házigazdája, a mieink pénteken nagyon fontos negyeddöntőt vívnak a Szegeddel.

Ahogy beszámoltunk róla, remekül szerepelt és ezüstérmet szerzett serdülőcsapatunk a mögöttünk hagyott hétvégén a szegedi nyolcas döntőben, amelyen ezüstérmet nyertek.

Most hétvégén már az ifik következnek, ahol szintén érdekelt a Vasas SC, ráadásul a serdülőcsapat keretének fele vízbe száll a nagyoknál is.

És milyen a(z) sportélet: a serdülődöntőben a Szegedtől szenvedtünk vereséget, az ifi negyeddöntőt pedig péntek este a Szeged ellen vívjuk a Szőnyi úton.

- Cegléden töltöttünk három napot edzőtáborban, itt csatlakoztak hozzánk a serdülők, így az utolsó simításokat már együtt tudjuk elvégezni. Nincs helyezésbeli elvárás a csapattal szemben, egy cél van, hozzuk ki magunkból a maximumot, egy szép helyezése elérése pedig csak a hab a tortán. Ettől függetlenül tagadhatatlan, hogy számunkra a Szeged elleni negyeddöntő lesz a kulcsmeccs, ami szinte mindent meghatároz. A szezon korábbi részében két egygólos meccset játszottunk velük, így most is nagyon kiélezett mérkőzésre számítok. Ha kellően koncentráltak vagyunk, akkor sikerülhet a győzelem. Emellett van mindkét csapatban két-három olyan játékos, aki el tud dönteni egy ilyen meccset, az ő formájukon is nagyon sok múlhat – adott helyzetjelentést Bóbis Máté, a Vasas SC ificsapatának vezetőedzője.

Az ificsapatunk egyébként az utóbbi három bajnoki mérkőzését komolyabb tét nélkül játszotta le a középszakaszban, a legerősebb riválisok ellen: a mieink a BVSC-től 12-6-ra, a KSI-től 14-3-ra, míg az UVSE-től 17-5-re kaptak ki. Ez által a középszakasz negyedik helyén végeztünk, és ahogy említettük, a negyeddöntőben az ötödik helyezett Szegeddel találkozunk.

A mérkőzésre pénteken 19.45-től kerül sor a Szőnyi úton.

 

 


Hirdetések