B.V., 2021.11.25. | Birkózás

Négy arany- és egy bronzérmet nyertek versenyzőink a lengyelországi felkészülési versenyen, eközben itthon Baráth Károly második lett a serdülő kötöttfogású magyar bajnokságon.

Az elmúlt hetekben több nemzetközi eseményen is részt vettek birkózóink, a németországi viadal után ezúttal Lengyelországban volt Vasas-érdekeltség. A versenyen kiválóan szerepeltek fiataljaink Munk Maja, Balázs Péter, Farnadi Mátyás és Szuromi László arany-, Fehér Lőrinc pedig ezüstérmet nyert. 

„Kicsit erősebb versenyre számítottam, lengyel, szlovák és cseh klubcsapatok sportolóival találkoztunk – nyilatkozta klubunk edzője, Wöller Gergő. – Ennek az az oka, hogy párszáz kilométerre tőlünk volt egy hasonló esemény. De végülis a célját elérte a túra, külföldiekkel birkóztunk, volt olyan versenyzőnk is, aki most járt életében először külföldön. Ismerkedtek a fiatalok ezzel a helyzettel, belekóstoltak a nemzetközi versenyek ízébe, ami azért is volt fontos, mert a jövőben magasabb színvonalú eseményeken is meg kell állniuk a helyüket.”

Szintén a múlt héten tartották a serdülő kötöttfogású országos bajnokságot, amelyre ilyen-olyan okokból a tervezettnél kisebb Vasas-csapat utazott. Azonban az éremszerzés ezúttal sem maradt el, Baráth Károly nyert ezüstöt, miközben a bajnoki címhez is nagyon közel állt, a végén a kötöttfogású tapasztalat döntött ellenfele javára.

 


Hirdetések