B.V., 2021.01.14. | Kézilabda

Vasárnap óta Mátraházán készül a tavaszi szezonra női kézilabdacsapatunk, a felkészülés részleteiről Penszki Gergely vezetőedző beszélt honlapunknak.

Tökéletes környezetben, a mátraházi edzőtáborban tölti ezt a hetet (egészen pontosan múlt vasárnaptól szombatig) az NB I/B Keleti csoportjának első helyén telelő női kézilabdacsapatunk. Nemrégiben az EHF mesteredzői minősítését megszerző trénerünk, Penszki Gergely elégedett a létesítmények adta lehetőségekkel.

„A körülményeink kiválóak, a korábban megszokott színvonalat tapasztaljuk. Ideális környezetben készülhetünk a csapattal a tavaszi fordulókra, az időjárás is nagyon kedvező a szabadtéri edzések szempontjából és a levegő minőségén is érezhető, hogy Magyarország legmagasabb pontján igazi erdős, fás területen vagyunk.”

 

 

A téli alapozás idején természetesen kemény programot írt elő a szakmai stáb a játékosainknak. Vezetőedzőnk elmondta, miről is szól ez a mátraházi egy hét.

„Ez az edzőtábor gyakorlatilag két teljesen egybefolyó felkészülési hét második felét jelenti. Január negyedike óta egyetlen napra sem álltunk meg a csapattal azt jelenti, hogy a csütörtöki a tizenegyedik edzésnapunk megállás nélkül, és ez folytatódik egészen szombatig. Az edzőtáborban a múlt héten megkezdett előkészítő edzéseket folytatjuk, napi három tréninggel és persze megfelelő regeneráló foglalkozásokkal különböző típusú képességfejlesztés előkészítésére és edzésére van időnk. Hangsúlyosan erő-, állóképesség- és gyorsasági-állóképességfejlesztés időszaka van, amellyel párhuzamosan labdás edzéseket is vezetünk a csapatnak. Nehéz időszak ez a játékosoknak, de az edzőtáborba nem azért jöttünk, hogy túl legyünk rajta, hanem mert jobbak akarunk lenni, mint ősszel voltunk. Az alapelv, amit követünk: ami tegnap jó lehetett az ma már nem biztos, hogy az, ami tegnap jókor volt, az ma már késő, ami tegnap elég volt, az ma már kevés. Ami ősszel elég volt, az most biztosan nem elég. Nem annyit edzünk, amennyit bírunk, hanem mindig egy kicsivel többet, mert nem az edzőtábori munka nehézsége számít, hanem az amiért idejöttünk.”

 

 

Ilyenkor azért persze a csapatépítésre is jut idő, változatos programokkal ütötték el a szabadidejüket játékosaink, edzőink.

„Társasjáték- és kártyapartik zajlanak, házi asztalitenisz-bajnokságot szervezünk, valamint közös meccsnézést a férfi-világbajnokság kapcsán és egy rövid kirándulás a Kékestetőre is szerepel a terveink között.”

 

 

A következő meccsünk január 22-én a Magyar Kupa III. fordulójában a Mosonmagyaróvár ellen lesz, majd már biztos továbbjutóként a Tempo KSE együttesét fogadjuk a Ligakupában. Az első bajnoki időpontja pedig február 13., akkor a Kecskemét érkezik a Sterbinszky-csarnokba.

„A mostanin kívül még négy teljes hét áll rendelkezésünkre az első bajnoki mérkőzésünkig. A Ligakupa- és a Magyar Kupa-mérkőzést teljes mértékben a felkészülésünk részének tekintjük. A Magyar Kupa-sorozatban kiírt mérkőzés a bajnokságra való felkészülésünk szempontjából jó időpontban van, akkor mindenképpen mérkőzést szerettünk volna játszani. A játékosok meccsterhelése ebben az időpontban nagyon fontos, ám messze leszünk még attól, amire igazán készülünk. Annak kifejezetten örülünk, hogy olyan ellenfél érkezik hozzánk a Mosonmagyaróvár személyében, amely a magyar bajnokságban mindössze egyetlen vereséggel áll a tabella negyedik helyén. Egy magasan kvalifikált és kiváló játékosok sorát felvonultató csapatról van szó, nyáron már találkoztunk velük és abból a mérkőzésből is sokat tanutunk. Most egy komolyabb téttel bíró találkozón mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy fel tudjuk venni és a lehető legtovább tudjuk tartani ellenfelünk tempóját. A két kupamérkőzés után folytatjuk az amúgy összesen hathetes felkészülésünket, és csakis a Kecskemét elleni bajnoki mérkőzésre összpontosítunk, mert az a meccs jelenti a következő lépcsőfokot az utunk során.”

 


Hirdetések