Jenkei Dániel, 2020.07.26. | Vízilabda

Az A-Híd VasasPlaket 38 gólt lőtt, és mindössze 13-at kapott a Magyar Kupa első körében Tatabányán. Imponáló magabiztossággal nyertük meg mindhárom mérkőzésünket. Vad Lajossal értékelünk!

BENU Magyar Kupa, D-csoport, (Tatabánya)
A-Híd VasasPlaket-Honvéd 9-6 (1-0, 3-3, 5-1, 0-2)
Gólszerzőink: Bátori B. (2), Vadovics V. (2)., Brguljan D. (2)., Bedő K., Szatmári K., Randjelovics Sz.
Tatabánya-A-Híd VasasPlaket 3-15 (0-5, 1-4, 1-3, 1-3)
Gólszerzőink: Bóbis B. (4), Simon H. (2), Bedő K. (2), Vadovics V. (2), Brguljan D. (2), Randjelovics Sz., Sélley-Rauscher D., Bátori B.
A-Híd VasasPlaket-ZF Eger 14-4 (3-0, 3-1, 5-1, 3-2)
Gólszerzőink: Vadovics V. (4), Bátori B. (2), Sipos B. (2), Randjelovics Sz., (2), Bedő K., Korbács G., Simon H., Brguljan D.

A D csoport végeredménye:

1. A-Híd VasasPlaket 9 pont
2. Honvéd 6 pont
3. ZF Eger 3 pont
4. Tatabánya 0 pont


Tegnap már részletesen beszámoltunk a Honvéd elleni sikerről, amely után a vasárnapi két meccsen reális elvárásnak tűnt a csoportgyőzelem megszerzése.

A hazai Tatabánya elleni találkozónk a déli harangszóval kezdődött, Vad Lajos pedig ígéretéhez híven forgatta a csapatot, így került a kapunkba például Csoma Kristóf, aki meghálálta a bizalmat, hiszen mindössze háromszor tudták mattolni.

Közben a másik kapu előtt Bóbis Botond villogott, aki hamar eljutott négy lőtt gólig, hogy aztán a társakat is hagyja kibontakozni. Sem az 5-0-ás első negyedben, sem a folytatásban nem hagytunk kétséget a győzelem felől, így végül 15-3-ra győztük le a hazai medencében pólózó TVSE-t.

A zárómeccsen a fiatal egri csapatot nem lehetett félvállról venni, már csak azért sem, mert a Honvéd igencsak megizzadt ellenük (Szivósék 15-14-re nyertek). Mi azonban nem aludtunk bele, ezúttal az egész hétvégén remekül játszó Vadovics lődözte a gólokat az elején, a nagyszünetben már 6-1-re vezettünk, és a végére sem engedtünk ki.

Külön öröm, hogy az utolsó periódusban a felnőtt csapatba frissen felkerült tehetségünk, Sipos Balázs is letette a névjegyét két előnygóllal. 14-4-re nyertük a meccset, és ezzel a Magyar Kupa első csoportkörének D-jelű kvartettjét.

A folytatásra így a zöld csoportba kerültünk, és a következő hétvégén ismét egy vidéki helyszínen lesz jelenése az A-Híd VasasPlaketnek.


Vad Lajos vezetőedzővel beszélgettünk a harmadik meccs után.


- A három meccsen 38-13-as gólkülönbség, azért erre nem mondhatod, hogy nem vagy elégedett…

Én mindig többet akarok, de ez valóban rendben volt, tetszett ahogy a játékosaim hozzáálltak a két naphoz. Maximálisan odafigyeltünk a meccsekre, mentálisan és fizikálisan is bírtuk, persze hibák azért voltak. Ezeket folyamatosan javítgatjuk majd.


- A Honvéd-meccs tűnt vízválasztónak, ott mi döntött?

Tényszerűen nézve az, amikor a harmadik negyedben csináltunk egy 5-1-et. Azt a váltást fizikálisan is jól bírtuk, és fejben is ott voltak a játékosok, amikor be kellett lőni a helyzeteket. Utána már csak tartottuk az eredmény.


- A Tatabánya ellen már forgattad a csapatot, de ott sem volt probléma.

A keret tagjai azért írtak alá profi szerződést, hogy számíthassunk rájuk bármilyen helyzetben, így ez nem meglepetés szerintem. Csapatként tudtunk működni, úgy néz ki, ezt a részét sínre tudtuk tenni az elmúlt hetekben, ami egy jó visszacsatolás nekem is. Nyilván nem tud mindenki három meccsen tökéletesen játszani, most is volt, akinek egy vagy két jó meccse volt, másnak mindhárom jól sikerült, de ezért vagyunk csapat, hogy kisegítsük egymást.
 


- Gondolom, láttátok a Honvéd-Egert, ami azért elég szoros lett. Mit mondtál a harmadik meccs előtt a játékosoknak?

Kimondottan kértem, hogy nagyon figyeljenek oda az első két negyedre, ezt megtették. Tudtam utána variálni a csapatot, külön öröm, hogy a 17 éves Sipos Balázs két előnygólt lőtt a végén. Sok van benne, megpróbáljuk őt is felépíteni.


- Mindjárt jön az újabb csoportkör, feltételezem, hogy a hibátlan mérleg megtartása a cél…

Mindig az a cél, még akkor is, ha erősebb az ellenfél. Ez a Vasas sehová nem fog feltett kézzel menni. Azért dolgozunk, hogy a szurkolók visszataláljanak, és majd újra teltház legyen a Komjádiban.


Hirdetések