Jenkei Dániel, 2020.07.25. | Vízilabda

Az új korszak első tétmeccsén egy Honvéd elleni győzelemmel nyitott vízilabdacsapatunk a Magyar Kupában.

BENU Magyar Kupa, D-csoport, I. mérkőzés (Tatabánya)

A-Híd VasasPlaket-Honvéd 9-6 (1-0, 3-3, 5-1, 0-2)

Gólszerzőink: Bátori B. (2), Vadovics V. (2)., Brguljan D. (2)., Bedő K., Szatmári K., Randjelovics Sz.


Néha már a közhely szintjét súrolja, amikor azt mondjuk, nagy várakozásokkal tekintünk egy meccs elé. Nos, szombat délután az A-Híd VasasPlaket-Honvéd összecsapás kapcsán viszont feltétlenül hiteles volt ez a megállapítás.

Egyrészt azért, mert a koronavírus-járvány miatt március óta nem láttunk vasasos csapatot tétmeccsen játszani, másrészt azért, mert igen komoly változások történtek az immár A-Híd VasasPlaket néven szereplő pólócsapatunknál, amely az új szezonban vélhetően az eddigieknél komolyabb célokért küzdhet. 

Ha már változás, a tatabányai MK-csoportkör első meccsére ellenünk kisorsolt Honvéd is igencsak kicserélődött, Szivós Márton edző olyan rutinos játékosokat kapott csapatába, mint Hosnyánszky Norbert vagy éppen Decker Ádám. Így aztán rögtön ez az első meccs tűnt a kvartett legnagyobb rangadójának.

Az első negyed talán éppen ezért inkább az ismerkedés, mintsem a gólok jegyében telt. Az egyetlen találatot viszont mi szereztük: Szava Randjelovics nevéhez fűződik az A-Híd VasasPlaket néven szereplő csapat első, történelmi gólja tétmeccsen.

A második játékrészben némileg felélénkültek az események, a mieinknél elsősorban Bátori Bence vállalkozott sokat, de a Honvéd sem hagyta magát, így a nagyszünetben továbbra is csak eggyel, 4-3-ra mentünk.
 

(fotók: Vasas Attila)
 

A folytatásban aztán kezdett megcsillanni valami abból, amire már régóta vártunk vízilabdacsapatunktól. A Honvéd ugyan 4-4-nél még egyenlített, de utána Brguljan, Vadovics és Bedő is remek villanásokkal vétették észre magukat, ötöt lőttünk zsinórban, amiből ráadásul három akcióból született. Tulajdonképpen ezzel sikerült eldöntenünk...

A 9-4-es vezetés tudatában már jóval nyugodtabban pólózhattak a mieink az utolsó nyolc percben, ráadásul Mitrovics vezetésével hátul álltuk a sarat, így aztán tényleg nem kellett izgulni a győzelem miatt. Ebben a periódusban egyébként a fiatal Sipos Balázs is belekóstolhatott a felnőttmeccsek világába nálunk, így aztán ő is részese lett a végül 9-6-os győzelmünknek.

Vad Lajos vezetőedző, akinek a Nemzet Sportolója, Faragó Tamás gratulált elsőként a helyszínen, a következőképpen értékelt:
- Azt mondom, hogy három hete végzünk érdemi, vízilabdára emlékeztető edzésmunkát, ehhez képest voltak szép dolgok a vízben, de persze butaságok is. Ezt kell még tovább alakítani, volt, aki ma jobban, volt, aki kevésbé élt a lehetőséggel. Holnap jön további két meccs, de vagyunk olyan fizikai állapotban, hogy ezt bírni fogjuk, a mentális fáradtság kezelése lesz majd kulcstényező, de ennek érdekében forgatni fogom a csapatot.
 

Vasárnap két meccsel zárul számunkra az első kupacsoportkör Tatabányán, délben a házigazdákkal játszunk, 16 órától pedig az Eger ellen. A csoportunk másik mérkőzésén szombaton az Eger 16-9-re győzte le a Tatabányát, amiből némiképpen már lehet következtetni az erőviszonyokra. A cél a mai meccs tükrében egyértelműen a csoport megnyerése lehet számunkra.


Hirdetések