Jenkei Dániel, 2020.07.10. | Kézilabda

Ismét keleten próbálkozhat meg a feljutással a Vasas SC női NB I/B-s csapata az előttünk lévő szezonban. Lássuk az ellenfeleket, és a bajnokság első felének sorsolását.

A budapesti csapatoknál rendre a nyári holtszezon fő kérdése a női kézilabda NB I/B-ben, hogy végül a keleti vagy a nyugati csoportba nyernek-e besorolást. Mint ismeretes, a mieink a 2019/2020-as csonka szezonban nyugaton játszottak, a következő idényben viszont ismét keleten próbálkozhatunk meg a feljutással, ahogy egyébként az összes többi fővárosi csapat is.

A 12 csapatos csoportunkban az Eszterházy SC, a Pénzügyőr SE, a Kispest NKK, a Szegedi NKE, az FTC U20, a Hajdúnánás SK, az Orosházi NKC, a Gödi SE, a Kecskeméti NKSE, a VS Dunakeszi és a Tempo KSE lesznek az ellenfeleink.

A mieink a szeptember 12-i hétvégén a régi nagy rivális Kecskemét otthonába látogatnak, egy héttel később pedig a Dunakeszi ellen játsszuk az első hazai meccsünket a Sterbinszky-csarnokban. 

Az őszi sorsolásunk IDE kattintva érhető el. A pontos meccsidőpontokat legkésőbb augusztus 6-ig kell fixálniuk a csapatoknak, így a most megadott dátumok még nem véglegesek.

A bajnoksággal párhuzamosan a Magyar Kupában is sorsoltak, e szerint az 1. fordulóban az NB II-es Szigetszentmiklós ellen játszunk idegenben, a találkozót pedig legkésőbb szeptember 23-ig kell megrendezni.

Csapatunk egyébként július 15-én, tehát jövő szerdán kezdi meg a felkészülést az új szezonra, Penszki Gergely vezetőedző pedig így nyilatkozott a sorsolásról:

Keleten és nyugaton is ugyanolyan hosszú és nehéz a bajnokság. Mindenki riválisnak számít, így minden ellenfélre ugyanolyan maximalizmussal fogunk készülni. A saját magunk igényessége szerint elvárás, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsuk. Lépésről lépésre, mérkőzésről mérkőzésre szeretnénk eljutni a végső célunkig.


Hirdetések