Jenkei Dániel, 2019.12.19. | Röplabda

Nyílt meccset játszott a Vasas Óbuda a román bajnok Alba Blaj csapatával a Bajnokok Ligájában, de az első hazai pontszerzéshez egy picit több kellett volna.

BAJNOKOK LIGÁJA CSOPORTKÖR, D CSOPORT, 3. FORDULÓ
Vasas Óbuda – C.S.M. Volei Alba Blaj (román) 1-3 (-20, -16, 13, -18)


Érd Aréna, 650 néző. Vezette: Ferreira (portugál), Kurtiss (lett)

Vasas: Kostelanská 15, Kalicanin 7, Villám L. 2, Török 15, Abdulazimova 5, Ana Tiemi 1. Csere: Juhár (liberó), Kjelstrup 18, Dékány. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Alba Blaj: Gommans 6, Ninkovic 12, Stoltenborg 5, Busa 9, Aleksic 11, Baciu 22. Csere: Popovic (liberó), Knip, Cirovic, Gamma. Vezetőedző: Darko Zakoc


Függetlenül attól, hogy a balázsfalvi csapat eddig nem szerzett pontot a Bajnokok Ligája csoportkörében, és talán ők tűntek a legreálisabban "elkapható" ellenfélnek számunkra, azért nem nyeretlen kétévesről beszélünk, hiszen a román bajnok 2018-ban BL-döntőt játszott, és hosszú évek óta meghatározó tagja a röplabdaelitnek.

Ünnepi pillanatokkal indult a találkozó az Érd Arénában, majd azt láttuk, hogy a már említett nemzetközi rutint jól kamatoztatják a románok az első két szettben, amelyet viszonylag magabiztosan húztak be.

Utána viszont újra felötlött bennünk az az érzés, ami a Nantes elleni meccsen, azaz, hogy ebben azért lehetne sokkal több is. A múltkorival ellentétben ezt most a lányok egy megnyert játszmával húzták alá. A játék minden elemében hatalmasat javultunk, és hiába forgatta csapatát a vendégek szerb mestere, végig vezetve szépítettünk 2:1-re.

Sokáig úgy tűnt, többre nem futja, hiszen a negyedik szett eleje ismét simán a balázsfalvaiaké volt, utána azonban az egyre jobban belelkesülő Vasas-keménymag biztatása mellett sikerült visszajönni. 16-16-nál reálisan is felcsillant a döntő szett és a pontszerzés reménye, de a hajrát a románok bírták jobban, így be kellett érnünk az 1:3-as végeredménnyel.

A 2019-es - igencsak emlékezetes - év ezzel véget ért a Vasas Óbuda számára, folytatás a BL-ben januárban Nantesban, de addig még komoly feladatok várnak Jakub Gluszak lányaira hazai porondon is. 
 


Hirdetések