Dobos Sándor, 2019.11.01. | Vízilabda

A VasasPlaketnek mindenképpen nyernie kell az AVUS otthonában ahhoz, hogy legyen esélye a csoport legjobb négy együttese közé kerülni az alapszakasz végén.

Bár még mindig sajnáljuk a BVSC otthonában elszalasztott győzelmet (jó esélyünk volt rá, végül 11-10-re kikaptunk), azóta sok minden történt az E.ON OB I B-csoportjában. A zuglóiak például kikaptak Kaposváron, míg csapatunk előbb a Budapesti Honvédot, majd a Szentest is legyőzte hazai medencében, és ezzel nyomban képbe is helyezte magát.

Roppant kiegyensúlyozott ez a csoport, így még inkább felértékelődnek az idegenbeli mérkőzések. Így volt ez tavaly is, és akkor nem jártunk igazán sikerrel ezeken a bajnokikon. Vereséget szenvedtünk Debrecenben, Miskolcon (oké, ez benne volt a pakliban, viszont sokáig meglepően jól tartottuk magunkat, és a végén sajnáltuk, hogy pont nélkül maradtunk), Tatabányán, majd Szentesen, Pécsett, Szombathelyen és Kaposváron, ahol az alapszakaszban egyébként egy döntetlent mutattunk fel.

Ahhoz, hogy a legjobb nyolc közé kerüljünk, az alapszakaszban muszáj három ponttal távozni Szombathelyről, Szentesről és Kaposvárról is, függetlenül attól, hogy manapság ez önmagában is bravúrnak számítana, legjobb nyolc ide vagy oda – az Eger például pontokat vesztett Szentesen.

A VasasPlaket nem volt érdekelt a Magyar Kupa negyeddöntőiben, ezért is nyúlt hosszúra az ötödik és a hatodik forduló közötti szünetünk. Bóbis Máté igyekezett tartalmassá tenni ezeket a heteket, a csapat például négy napot Belgrádban készült, ahol a Partizan Belgráddal és a Crvena zvezdával kétkapuzott.

De edzettünk a kínai felnőttválogatottal is, mint ahogyan az UVSE is fogadta a fiúkat a Hajósban egy kétkapu erejéig.

A héten csapatépítés címszóval járt a csapat a Kamaraerdei Curling Clubban is, ahol a Vasas SC curling szakosztályának válogatott játékosai avatták be a sportág rejtelmeibe a fiúkat.

Dévai Kristóf, a VasasPlaket kapusa már nagyon várja az első idegenbeli győzelmet, előzetesében adott ennek hangot – de szó esett természetesen rövid előzetesében másról is.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik Szombathelyen.

E.ON OB I, B csoport, 6. forduló:

ZF-Eger – Budapesti Honvéd 15-8
Metalcom-Szentes – Kaposvári VK – 18 óra
AVUS Szombathely – VasasPlaket – 18 óra (vezeti: Csizmadia, Tóth I.)
A-Híd OSC Újbuda – BVSC-Zugló – 19 óra

A csoport állása:

1.  A-Híd OSC Újbuda 5   5 - - 75-30 15
2. ZF-Eger 5   4 1 - 70-37 13
3. BVSC-Zugló 5   3 - 2 52-56 9
4. Budapesti Honvéd 5   3 - 2 47-51 9
5. Kaposvári VK 5   2 - 3 42-62 6
6. VasasPlaket 5   2 - 3 44-53 6
7. Metalcom-Szentes 5   - 1 4 37-53    1
8. AVUS Szombathely 5   - - 5 46-71 0

Hirdetések