Dobos Sándor, 2019.10.12. | Jégkorong

Három gólt lőtt ezúttal is Csíkszeredában a Schiller-Vasas, de a bajnokit a hazaiak nyerték.

Erste Liga, 11. forduló:

SC Csíkszereda – Schiller-Vasas 8-3 (4-1, 3-2, 1-0)

Csíkszereda, 950 néző, vezette: Gergely, Sikó, Hunor-Flavius, Péter

Csíkszereda: Adorján
Kulyash, Salló – Belov, Papp – Gecse (1), Láday (1) – Farkas T. (3), György T.
Brophey 1, Pelley 1 (1), Shalla (2) – Becze 2, Rokaly Sz. (2), Taratukhin – Bíró 1 (1), Fodor Cs. 1 (1), Rokaly N. – Casaneanu, Horváth L. 1 (1), Sándor Z. 1.
Vezetőedző: Jason Morgan

Vasas: Szeles (Sági M.)
Bukor, Gáspár – Surányi, Tornyai – Farkas B., Inglis – Hetényi, Kováts M.
Bödök (2), Schmál 2, Szlama – Rafaj 1, Székely-Mádai, Turbucz – Fliszár, Páterka, Szalma Zs. – Czakó, Csiki, Márton
Edző: Ladányi Balázs


A Gyergyó elleni 4-2-es bravúrgyőzelem másnapján kellett a Vákár Lajos Csarnokban bizonyítania a Schiller-Vasasnak. Nos, azzal mindenki tisztában volt, hogy a csíkiak jóval erősebb csapatként működnek mostanság a gyergyóiaknál – meg mindenki másnál. Vezetik az Erste Ligát, köszönhetően például a pénteki, a bajnok Ferencváros elleni 5-2-es sikernek.

Így az volt a nagy kérdés, hogy a hazaiak által diktált tempót bírni fogja-e fiatal csapatunk (legutóbb 6-3-ra nyertek ellenünk a csíkszeredaiak). Úgy tíz percig kifejezetten jól bírtuk, Schmál Kristóf ki is egyenlített Bíró Tamás góljára válaszolva, az első harmad második fele viszont vitán felül a hazaiaké volt. A Vasas kapuját ezen a mérkőzésen a Fehérvári Titánoktól kölcsönbe igazolt Szeles Martin védte egyébként eleinte.

Aztán jól indult a második harmad, Schmál Kristóf duplázott, de a következő tíz percben három gólt is kaptunk, 7-2-nél pedig kapust cserélt Ladányi Balázs, Sági Máté jött be. Rafaj Attila meglőtte második erdélyi gólját is aztán a 37. percben, 7-3 állt az eredményjelzőn „40 perc” után.

Rögtön a harmadik harmad elején emberelőnybe került a Schiller-Vasas, de nem sikerült kihasználni, viszont Sági Máté remekül szállt be a játékba, ott folytatta, ahol pénteken, Gyergyóban abbahagyta, bravúrjai is akadtak.

Az 51. perc elején nem tudott menteni, éppen lejárt a Hetényi Péter kiállítása miatt kapott emberhátrányunk, amikor Becze Tihamér talált be, 8-3.

Ez is lett a vége, nem sikerült az újabb bravúr csapatunknak, de a három lőtt gól ismét kalapemelést érdemel.


Hirdetések