Dobos Sándor, 2019.10.11. | Jégkorong

Nem fázott meg a Schiller-Vasas a legendásan hideg gyergyói csarnok, sőt! Megszerezte első erdélyi Erste Liga-győzelmét.

Erste Liga, 10. forduló:

Gyergyói HK – Schiller-Vasas HC 2-4 (1-0, 0-2, 1-2)
Gyergyószentmiklós, 750 néző, vezette
: Csomortáni, Csata, Andre, Péter

Gyergyó: Ruczuj
Góga (1), Rasulov – Bobcek, Lescovs – Ferenc Csibi 1, Nagy Cs. – Kozma
Elekes Darabont, Pestunov, Vorobjev (1) – Antal, Valdix, Zagidullin – Constantin (1), Csergő (1), Sára 1 – Barabás, Benedek, Péter Zs. – Daradics
Edző: Christopher Hamell

Vasas: Sági
Bukor (1), Gáspár – Surányi, Tornyai – Farkas B., Inglis 1 – Hetényi P., Kováts M.
Bödök, Schmál,  Szlama – Rafaj 1 (1), Székely-Mádai, Turbucz 1 – Fliszár, Páterka, Szalma – Czakó, Csiki 1, Márton
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 6, illetve 6+10 perc
Kapura lövések: 42-27


Eddig nem szerzett pontot Erdélyben a Schiller-Vasas Erste Liga-karrierje során, de ez nem is feltétlen meglepő, hiszen mindhárom erdélyi csapat légiósok tömegével rendelkezik, korábbi KHL-játékosoktól elkezdve, kanadai hokisokon át, tapasztalt, rutinos jégkorongozókkal felszerelt élcsapatokról beszélünk.

A mezőny egyetlen tisztán magyar játékosokból, szinte teljes egészében fiatal tehetségekből álló csapata ugyanakkor pénteken este igazolta fejlődőképességét. A tizedik fordulóban második győzelmét aratták a srácok a szezonban, akik szemmel láthatóan nagy fejlődésen mentek keresztül az elmúlt évben. Hiába, 50 meccs az 50 meccs a lábakban, az első tanulóév után még magasabbra emelkednek a szárnyak.

A szakembereknek is feltűnt, hogy jóval több gólt is szerez csapatunk ebben a szezonban, erre volt példa a gyergyói mérkőzés is. Négy gólt szereztünk idegenben.

Bár korán, már a 2. percben megszerezte a vezetést a legutóbb Újpesten 4-1-re nyerni tudó erdélyi csapat, már az első harmadban látszott, hogy igyekszünk erőteljesen támadni is, nem ijedtünk meg. Bödök Bencét kaszálták el nem sokkal később, de a büntetőt elhibáztuk. Nagy sansz volt, gondolhattuk.

Aztán Turbucz Martin emberelőnyből egyenlített a 24. percben, majd Inglis Ákos már a vezetést szerezte meg, 2-1-es előnnyel jöhetett a záróharmad. Jól védekeztünk, Surányi Zsolt és Kováts Máté is jól állt a lábán, igaz, utóbbit 10 perces büntetéssel sújtották aztán.

Sok pontatlanság jellemezte a játékot mindkét oldalon, de ki kell emelni a védelmünk egyik oszlopát, a végül 95,24 százalékos mutatóval záró Sági Mátét, higgadtan védte a folyamatosan érkező lövéseket. Jött előre a Gyergyó, de Csiki Attila góljánál már érezhettük, hogy meglehet a meccs.

Rafaj Attila aztán a hazaiak időkérése után üreskapus gólt lőtt, 4-1 után Sára már csak szépíteni tudott.

Nagyon kellett már ez a bravúr Ladányi Balázs csapatának, csak gratulálni tudunk a fiúknak.

Pihenésre nincs idő (ünneplésre egy kicsi van), szombaton 17:30-tól már a Csíkszereda ellen kell bizonyítani.

Revák Zoltán másodedző értékelése:

"Nagyon sokat tettünk ezért a győzelemért. Nagyon keményen védekeztünk, kellett is, mert azért voltak időszakok, amikor nagy nyomás nehezedett ránk. A kapusunk fantasztikusan teljesített, de ez igaz az egész csapatra is. Nem mondhatom, hogy nem hibáztunk, mert voltak hibáink, de mindig volt valaki, aki kisegítette a többieket. Nagyon örülünk a győzelemnek és a három pontnak, de természetesen a földön kell maradni. Mi fiatal csapat vagyunk, és sokszor beszéltünk már arról, hogy nekünk csak akkor van esélyünk bárki ellen is pontot, pontokat szerezni, ha a maximumot vagy ahhoz nagyon közelit nyújtunk. A Csíkszereda következik, nagyon erős csapat, ma 5-2-re verték a Ferencvárost, szóval ismét oda kell tenni magunkat."


Hirdetések