Dobos Sándor, 2019.10.10. | Curling

Skóciában, Aberdeenben indul a nemzetközi curlingszezon, méghozzá a vegyes csapatok világbajnokságával. A Vasas SC adja a magyar csapat négy tagját.

A Vasas csapata – Nagy György (skip), Szekeres Ildikó, Szabó Gergely és Dencső Blanka (vice skip) – Nagy György kezdeményezésére állt össze a februári országos bajnokságra, ekkor dőlt el, hogy ki képviselheti majd Magyarországot az október 12-én Aberdeenben induló vb-n.

Ezt az ob-t kiélezett csatában nyerte a Vasas egysége, hiszen az FTC Hammer Time döntőmérkőzésre késztette a mieinket, és ott végül egy utolsóköves győzelemmel sikerült biztosítani a bajnoki címet.

Negyven csapat vesz részt szombattól szombatig a világbajnokságon, Koszovó és Nigéria most debütál az ötödik éve megrendezett eseményen.

A vb csoportbeosztása a következőképpen fest:

A csoport: Fehéroroszország, Kanada, Észtország, Németország, Hongkong, Koszovó, Nigéria, Szlovákia
B csoport: Andorra, Horvátország, Csehország, Dánia, Norvégia, Új-Zéland, Lengyelország, Wales
C csoport: Ausztrália, Brazília, Spanyolország, MAGYARORSZÁG, Kazahsztán, Lettország, Svédország, Egyesült Államok
D csoport: Írország, Olaszország, Japán, Luxemburg, Skócia, Szlovénia, Tajvan, Törökország
E csoport: Ausztria, Belgium, Anglia, Finnország, Franciaország, Korea, Oroszország, Svájc

A csoportban mindenki találkozik mindenkivel, az első három csapat, valamint a legjobb negyedik kerül a rájátszásba. Ezután rangsorba állítják a 16 csapatot a végső helyezés, valamint az elért pontok alapján, így alakulnak ki a párok, a nyolcaddöntők október 18-án kezdődnek.

A címvédő egyébként a kanadai válogatott, tavaly a spanyolokat verték a döntőben.

A magyar csapat – amelynek felkészítésében központi szerepet vállalt edzőként a kanadai Karen Watson  – lényegében a világbajnokság nyitómérkőzését játssza Brazíliával, helyi idő szerint 8 órától (ugyanekkor kezdődik öt másik találkozó is.)

"Kihasználtuk a rendelkezésre álló másfél hónapot a felkészülésre, amiben nagyon sokat segített nekünk kanadai edzőnk, Karen Watson. Természetesen a célkitűzésünk, amit közösen, csapatként megfogalmaztunk, magasra lett téve. Azon leszünk, hogy a legjobbat hozzuk ki a tudásunkból. Sok ország csapata, sok ismerős és ismeretlen játékos vár ránk. Nagyon várjuk a versenyt, rengeteg erős rivális van a mezőnyben, de ez így is van jól, elvégre ez egy világbajnokság" - fogalmazott a csapat tagja, curling szakosztályunk vezetője, Dencső Blanka.

A magyar csapat programja:

Október 12., 8 óra: Magyarország-Brazília
Október 13., 12 óra: Magyarország-Kazahsztán
Október 14., 8 óra: Magyarország-Svédország
Október 14., 20 óra: Magyarország-Egyesült Államok
Október 15., 12 óra: Lettország-Magyarország
Október 16., 16 óra: Magyarország-Ausztrália
Október 17., 20 óra: Spanyolország-Magyarország


Hirdetések