Jenkei Dániel, 2019.02.05. | Curling

A Vasas csapata nyerte a komoly téttel bíró vegyes csapat országos bajnokságot.
 

Összesen 2 vegyes párosból áll össze egy vegyes csapat curlingben, az elmúlt két hétvégén pedig ebben a nem olimpiai műfajban rendeztek magyar bajnoki négyes döntőt Kamaraerdőn. A tét igencsak komoly volt, hiszen a szakágnak nincs Európa-bajnoksága, így a magyar bajnok egyből az októberi világbajnokságra kvalifikálhatta magát.

A Vasas csapata Nagy György (skip), Szekeres Ildikó, Szabó Gergely és Dencső Blanka (vice skip) összeállításban versenyzett. Ez a négyes két igencsak erős vegyes párosból áll, de így együtt most versenyeztek először.
Miután mind a négy csapat játszott egymással két-két kört, a Vasas sikeresen kvalifikálta magát a fináléba, ahol az FTC Hammer Time csapatával nézhettek farkasszemet.

A döntő a lehető legkiélezettebb csatában dőlt el, hiszen az első meccset az FTC nyerte extra endben, a másodikat ugyanígy a Vasas, a mindent eldöntő felvonásban pedig a mieink bizonyultak jobbnak egy utolsóköves győzelemmel.
Mindez azt jelenti, hogy a Vasas négyese készülhet az októberi világbajnokságra, amelynek helyszínét később jelölik ki.

Nagyon készültünk rá, hogy jó eredményt érjünk el, hiszen csak így nyílhatott esélyünk a világbajnoki kvalifikációra. Nagy György kezdeményezésére állt össze a két vasasos páros, és összességében igencsak jól sikerült a debütálás. Taktikus játékot játszunk, sok kővel, és semmiképpen nem védekező felfogásban, ez pedig most meghozta a gyümölcsét. Nagyon hamar eldőlt a kvalifikáció, így mostantól nyugodtan készülhetünk az októberi világbajnokságra. Külön köszönet illeti a Vasas kanadai edzőjét, Karen Watsont, aki szakmai és mentális szempontból is rengeteg pozitív energiát adott a csapatunknak a döntő során.” – összegzett Dencső Blanka, a bajnoki címert nyerő négyes tagja.
 

 

Szintén a Vasas curlinghez kapcsolódó hír, hogy Nagy György bekerült a curling világszövetség (WCF) technikai bizottságába, így évtizedes tapasztalatával segítheti a sportág fejlődését világszinten is. Nagy György minderről a WCF főtitkárától kapott személyesen értesítést.

Hirdetések