Jenkei Dániel, 2019.09.21. | Kézilabda

A Vasas SC a második félidőben lelépte a NEKA gárdáját a Sterbinszky-csarnok első mérkőzésén. 

NB I/B Nyugati-csoport, 2. forduló

Vasas SC-NEKA 32-29 (17-17)

Gólszerzőink: Szilovics F. (7),  Takács F. (6), Ivanics D. (5), Szatmári M. (4),  Cifra A. (3), Hadnagy F. (2). Hangsághy B. (2), Kiss K. (2), Imrei R.


A szombat délutáni megható pillanatokról már itt beszámoltunk, ezek zárásaként Sterbinszky Amália passzolt a kezdődobásból Ivanics Dórához. Ez sem volt akármilyen momentum...

A Vasas SC női kézilabdacsapata számára pedig csak ezzel kezdődött a java, hiszen a második fordulóban a Fáy utcába érkező NEKA fiataljai erős csapatnak számítanak az NB I/B-ben, ráadásul a mieinknek az első körbeli csurgói csorbát kellett kiköszörülniük.

Két érvénytelen NEKA-találat után a történelmi első gólt, és Vasas-gólt Takács Fruzsina szerezte hétméteresből.

A folytatásban nem engedték el - maximum néhány gólra - egymást a csapatok, így nem volt meglepetés, hogy 17-17-es döntetlen állt a táblán a szünetben.
 


A félidőben Markovits László klubelnök a játéktéren köszöntötte az új csarnok tervezésében, kivitelezésében és arculati kialakításában közreműködő szakembereket, majd egy rövid filmet láthattunk a 80-as évek emlékezetes Vasas-góljaiból.

Aztán a fordulás után jött a meccset eldöntő piros-kék fordulat, vagy inkább forgószél! 

Szilovics Fanni és Szatmári Melinda vezérletével zsinórban hét gólt szereztünk, így mínusz egyről plusz hatra módosítottuk az eredményt.

Az előny pedig még úgy is kitartott, hogy a végén a balatonbogláriak zárkóztak, így 32-29-es győzelemmel avattuk a csarnokot, ahogy ez a múlt nagyjaihoz méló egy ilyen ünnepnapon.

Penszki Gergely a Vasas-szurkolók támogatását is kiemelte a meccs végén, elmondása szerint ilyen közönség előtt nem is lehet veszíteni.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 


Hirdetések