Jenkei Dániel, 2019.09.02. | Vízilabda

A VasasPlaket három döntetlennel zárta a kaposvári Magyar Kupa-selejtezőt, így búcsúzott a további küzdelmektől.

Ahogy beszámoltunk róla, mozgalmas napon, és két döntetlenen volt túl vasárnap a VasasPlaket csapata a kaposvári Magyar Kupa-selejtezőben, ahol hétfő délelőtt a házigazdák elleni meccsel zártuk a szereplésünket.

Bóbis Máté vezetőedző is utalt rá, kevés reális sansz maradt a továbbjutást jelentő csoportgyőzelemre, amihez mindenképpen le kellett volna győznünk a Kaposvárt, és utána a Szeged-Honvéd meccsnek is kedvezően kellett volna alakulnia számunkra.

Utóbbi mérkőzésről azonban már nincs értelme beszélni, hiszen a Kaposvár ellen is döntetlenre végeztünk, így aztán okafogyottá vált a további számolgatás.

A hétfői, sorzatban a harmadik iksz egyébként inkább a mieink számára volt hízelgő, hiszen a Kaposvár szinte folyamatosan vezetett, a negyedik negyedre azonban megfordult a széljárás, elsősorban megint Bóbis Botond volt eredményes, de Szlobodan Nikics is megszerezte első vasasos góljait.

Ötven másodperccel a vége előtt Mikós Levente akciógóljával 13-12-re már mi vezettünk , de Berta József révén erre is volt válasza a hazai medencében játszó Kaposvárnak, így alakult ki az utolsó pillanatban az újabb döntetlen.

Bóbis Mátét kértük értékelésre a találkozó után: 

Megint csak azt tudom mondani, mint a Szeged elleni meccs után, ezt a mait is le kellett volna zárnunk az első negyedben, de mivel ez nem sikerült, utána belementünk egy őrületbe, és teljesen kicsúszott a kezünkből a játék. A pozitívum megint az, hogy két napon belül kétszer fel tudtunk állni ötgólos hátrányból, sőt a végén azon bosszankodhattunk, hogy az időkérés után egyenlíteni tudott a Kaposvár. Összességében tehát a csapat mentalitása rendben van, és rengeteg hasznos tanulsággal zártuk ezt a két napot. Akadtak jó teljesítmények, de vannak olyanok, akiktől többet várok.


Kaposvári VK-VasasPlaket 13-13 (3-2, 4-2, 3-4, 3-5)

Gólszerzőink: Bóbis B. (4), Miklós L. (3), Nikics (2), Török B. (2), Sélley-Rauscher D., Takács B. 

 

Szeged-Honvéd 11-17

 

A selejtezőcsoport végeredménye:

1. Honvéd

2. Kaposvár

3. VasasPlaket

4. Szeged


Hirdetések