Jenkei Dániel, 2019.09.01. | Vízilabda

A VasasPlaket a Szeged és a Honvéd csapatával is döntetlenre végzett a Magyar Kupa-selejtező első napján.

Hosszú napon van túl a VasasPlaket vízilabdacsapata, hiszen vasárnap a fiúk lejátszották a 2019/2020-as szezon első két tétmeccsét. Erre Kaposváron, a Magyar Kupa-selejtezőjében került sor.

A premier a déli órákban, a Szeged elleni meccs volt, nyitott uszodában, harminc fok feletti kánikulában. Ráadásul amúgy is rég rendeztek Vasas-Szeged meccset, így aztán több szempontból is vártuk a találkozót.

Azt már sokkal kevésbé, hogy a csongrádiak diktálják a tempót, márpedig így alakult, olyannyira, hogy három negyed után 11-7 állt a táblán, és elúszni látszott a meccs, és így gyakorlatilag a további reményeink is, hiszen a négy csapat közül csak egy jut tovább az idei lebonyolítás szerint.

A negyedik negyedre aztán megrázták magukat a mieink és egy 6-2-es etappal sikerült legalább 13-13-ra menteni az állást, és így megtartani a reményeinket. A mieink védekezése nem igazán volt dicsérhető, az ötgólos Sélley-Rauscher és a négy góllal debütáló Bóbis Botond annál inkább, de valljuk be, e meccs kapcsán győzelemmel kalkuláltunk.

Ennek tükrében különösen izgalmasnak ígérkezett a 17.30-as Vasas-Honvéd, ahol győzelemmel illett volna javítani. Bóbis Máté csapata összeszedettebbé is vált, a nagyszünetben, majd a negyedik negyed elején is vezettünk, ezúttal is Bóbis Botond vezérletével.

Ennek ellenére döntetlenszagú volt végig a meccs, és az utolsó dudaszó pillanatában 10-10-en is állt meg a számláló, így aztán az az érdekes helyzet állt elő, hogy két döntetlennel zártuk a selejtező első napját, és matematikai esélyünk még maradt a továbbjutásra, hiszen a Honvéd 1 győzelem-1 döntetlennel zárta a napot, a Kaposvár 1 győzelem-1 vereséggel, míg a Szeged 1 döntetlen-1 vereséggel.

Hétfőn 10 órától a Kaposvár ellen zárjuk a selejtezőt.

Bóbis Máté vezetőedző így értékelte honlapunknak a vasárnapi napot:

- Természetesen a Szeged elleni meccsel nem vagyok elégedett, nem úgy álltunk bele, ahogy kellett volna, rengeteg ziccert elhibáztunk az elején, az egyetlen pozitívum, hogy a hajrában elég komoly hátrányból tudtuk döntetlenre menteni a meccset. Az esti Honvéd elleni összecsapás már teljesen máshogy nézett ki, sokkal agresszívabb arcunkat mutattuk, és erre a játékra azért már lehet építeni. Volt sanszunk nyerni, de ez végül nem sikerült. Reggel mindössze hárman tudtak jó teljesítményt nyújtani, a második meccsre viszont többen feljavultak, Dévai Kristóf kapusteljesítményét pedig külön is szeretném kiemelni. Holnap reggel a Kaposvár ellen ugyanúgy kell vízbe szállnunk, mint a Honvéd ellen, mindenképpen nyerni szeretnénk, függetlenül attól, hogy reálisan nézve kevés az esélyünk a csoportelsőségre és így a továbbjutásra.

 

A remekül védő Dévai Kristóf ezt mondta a holnapi ellenfél Kaposvárról.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Szeged-Férfi VCS-VasasPlaket 13-13 (4-3, 4-3, 3-1, 2-6)

Gólszerzőink: Sélley-Rauscher D. (5), Bóbis B. (4), Kiss B., Bencz R., Török B., Simon H.

 

VasasPlaket-Honvéd 10-10 (2-2, 3-2, 2-4, 3-2)

Gólszerzőink: Bóbis B. (4), Halek M. (2), Török B. (2), Kiss B., Simon H.

 

Honvéd-Kaposvár 16-11

Kaposvár-Szeged 13-11

 


Hirdetések