Dobos Sándor, 2019.08.07. | Labdarúgás

Győzelemmel folytatta szereplését a Vasas FC a Merkantil Bank Ligában, így feledtette az ismét nyerni tudó Dorog elleni vereséget.

Merkantil Bank Liga, 2. forduló:

Vasas FC–Soroksár FC 5-2 (1-2)
Illovszky-stadion, vezette: Szilasi (Aradi, Mohos)

Vasas: Szmola – Szivacski, Szilágyi, Tóth B., Kovács M. (Gál, 81.), Lakatos, Szatmári, Király (Daróczi, 81.), Hinora – Birtalan (Rétyi, 87.), Balajti. Vezetőedző: Szanyó Károly

Soroksár: Varga Á. – Orosz (Misic, 66.), Lőrinczy, Gárdos, Valencsik, Csonka (Derekas, 62.), Molnár R., Huszák, Gyömbér, Takács, Erdélyi (Pál, 75.). Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gólszerzők: Balajti (42., 61., 88.), Szatmári (69.), Hinora (72.), illetve Gárdos (18.), Huszák (22.)
Sárga lap: Kovács M. (56.), illetve Takács (89.)


1012.

Ez nem egy irányítószám, hanem azon napok száma, amik elteltek a Vasas legutóbbi hazai bajnoki mérkőzése óta. 2016. október 29-én, a Videoton elleni 1-1-gyel búcsúzott a régi, a Soroksár elleni találkozóval „indít” az új stadion – feltéve, ha nem számoljuk a stadionavató, a tesztmeccs és az edzőmérkőzések sorát.

De ez az első tétmérkőzés, a tét pedig nagy volt: a Dorog elleni vereség után kellett a szebb folytatás. (Mellesleg a Dorog szerdán idegenben is győzött, Nyíregyházán.)

Ehhez képest kissé csendesen indult a mérkőzés, az első negyedóra legvégén került először ígéretes helyzetbe a Vasas, Birtalan Botondot rúgták fel, a sértett 17 méterről elvégzett szabadrúgását azonban Varga Ádám könnyedén lehúzta. Egy perc sem telt el, mígnem a Soroksár labdát szerzett a középpályán, Gárdos András kiugrott, remek indítást kapott, és nem hibázott, védője szorításában ellőtte a bal sarokba Szmola Bálint mellett a labdát (0-1).


Fotók: Vasas Attila

Gyorsabban futott, támadott a Soroksár, és a 22. percben növelte előnyét, Huszák Tamás középről lőtte ki a kaput, a labda még megpattant előtte, de ezzel együtt is nagyon tisztán jöhetett a lövés (0-2).

Nagyon nem ment a játék, a közönségnek sem tetszett ez, de a szurkolást nem hagyták félbe a drukkerek, és talán ez is kellett Balajti Ádámnak, hogy egy bedobás után kialakított helyzet alkalmával eltekerje a labdát a bal sarokba. Persze, tudjuk, hogy ő bevágja, ha adódik a lehetőség, csak hát azt elő kell teremteni.

Mindenesetre a szépítő gól után visszajött a remény, és bízhattunk benne, hogy Szanyó Károly fejeket mos majd a szünetben.

Mosott.

Nagy lendülettel indított a Vasas, sokkal dinamikusabban és erőteljesebben léptek oda a fiúk a fordulás után, és ez helyzeteket is hozott, Hinora Kristófé volt a legnagyobb, de miután lefordult a védőről, Varga kapus közbeavatkozott.

Tíz perc után aztán felvette a ritmust a Soroksár, és nyilván az volt a kérdés, meg akarja tartani előnyét vagy igyekszik növelni azt. Nem tartotta meg.

A 61. percben kissé altatós támadás végén kipasszolta a Vasas a vendégvédelmet, Birtalan Botond továbbított középre, Balajti Ádám megint ott volt, ahol lennie kell, 2-2! Két perc múlva Király Botond indította ugyancsak Balajtit, de nem volt elég helye a mesterhármashoz támadónknak a lövés alkalmával.

De a három (egyelőre) Vasas-gól mégis összejött, a 69. percben Szatmári Lóránd lapos lövést eresztett meg egy intenzív akció végén, fordított csapatunk (3-2)! Sőt, szinte állva maradt a soroksári védelem, a 72. percben Hinora Kristóf is betalált, a támadás során úgy három alkalommal lőhettünk volna gólt, a végére csak sikerült, 4-2!

Az utolsó tíz percre újabb két fiatalt, Daróczi Zoltánt és Gál Mátyást is bevetette Szanyó Károly (majd a végén még Rétyi Róbertet is), előbbi rögvest egy szép csellel jelentkezett, végül mindannyian részesei voltak a győzelemnek.

Amely háromgólosra hízott, a 88. percben 11-eshez jutottunk (Rétyi lábát érték el), amelyet Balajti Ádám értékesített, mesterhármas!

Folytatás hétfőn, 20 órától, tévés meccsen Békéscsabán!

További eredmények:

Balmazújváros-Szeged 2011 1-2
Duna Aszfalt Tiszakécske-Ajka 2-1
Kazincbarcika-Békéscsaba 1-2
Nyíregyháza-Dorog 0-1
Budafok-Szolnok 3-0
Győr-Gyirmót 3-0
Haladás-Siófok 1-1
MTK-Budaörs 1-1
Vác-Csákvár 1-2


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések