Jenkei Dániel, 2019.08.05. | Kézilabda

Összefoglaljuk, mi vár az NB I/B-re készülő női kézilabdacsapatunkra a következő hetekben, de már az első Magyar Kupa és a bajnoki meccseink időpontjai is véglegesek.

Ahogy beszámoltunk róla, fizikai felmérésekkel kezdődött a felkészülés női kézilabdázóink számára július végén, az elmúlt hetet pedig Mátraházán töltötte csapat.

- Mind az edzésmunka, mind a közösségépítés szempontjából remek hetet zártunk. Az öt nap során összesen tizenkét edzésünk volt. Ha fogalmazhatok így, ez az időszak a piszkos munkáról, tehát teljes mértékben az alapozásról szól. Az erőnlét megszerzésén túl természetesen azért labdával is elkezdtünk gyakorolni, elkezdődött az új játékosok integrálása, és a páros, illetve hármas kapcsolatok kiépítése. A tábort egy hat a hat elleni kétkapus játékkal zártuk. Minden napra jutott valamilyen kreatív csapatépítő feladat is, emellett az új játékosok és stábtagok vasasossá lettek avatva. - mondta el Penszki Gergely vezetőedző honlapunknak.
 


Ezen a héten itthon, a Fáy utcában készül a csapat, hétvégén pedig visszatérő vendégként veszünk részt felkészülési tornán a csehországi Hodonínban.

Augusztus 9-én, pénteken 19 órától a cseh Hlohovec csapatával mérkőzünk meg, szombaton 11 órától a lengyel Chorzow csapatával játszunk, 16 órától pedig a házigazda Hodonín ellen zárunk. A csehországi torna mérkőzései 2x30 percesek lesznek.

Augusztus 14-én, 17.30-tól Egerben játszunk felkészülési meccset a helyi Eszterházy SC csapatával.

Augusztus 24-én és 25-én Balatonbogláron veszünk részt a NEKA-kupán, ahol a házigazdák mellett az osztrák bajnok WAT Atzgendorffal és a horvát ezüstérmes RK Lokomotiva Zágrábbal gyakorolhatunk.

Idén sem marad ki a hagyományos orosházi torna, amelyet augusztus 30. és szeptember 1. között rendeznek. A mieink az "A" csoportba nyertek besorolást, a Hajdúnánással, a Kecskeméttel és a Szeged KKSE-vel egyetemben. A pontos menetrend később válik véglegessé.

A felkészülés zárásaként, szeptember 4-én mi látjuk vendégül 17.30-tól az egri Eszterházyt a Fáy utcában.

Szeptember 7-én pedig már Magyar Kupa-meccs következik, 18 órától a Kőér utcában mérkőzünk meg a Pénzügyőr csapatával.

Mostanra a bajnoki premierünk időpontja is végleges: szeptember 15-én a Csurgó ellen kezdünk 17 órától a csurgói Sótonyi László Sportcsarnokban.

Végül hat napra rá, szeptember 21-én, szombaton  avatjuk fel ünnepélyesen az új Fáy utcai csarnokunkat, a NEKA elleni hazai bajnoki keretein belül, amely 15 órakor kezdődik.


Hirdetések