Dobos Sándor, 2019.07.31. | Labdarúgás

Már csak négyet kell aludni, és elkezdődik a Merkantil Bank Liga 2019/2020-as szezonja. A Vasas FC célja egyértelműen a feljutás.

Vasárnap az utolsó edzőmérkőzését is lejátszotta a Vasas csapata, a III. kerületi TVE 7-2-es legyőzése kiváló főpróbának számított. Reméljük, a fiúk rácáfolnak a főpróba-előadás viszonylat hagyományos kimenetelére, és élesben is győzni fognak a bajnoki nyitányon.

Ezt Dorogon kell abszolválni, a sorsolás alapján ott kezd Szanyó Károly csapata vasárnap. A mieink összesen kilenc felkészülési mérkőzést vívtak az ausztriai magaslati edzőtábort követően, ezek közül az első a Dunaszerdahely elleni stadionavató volt, amelyet 2-0-ra sikerült megnyerni. Ezt követte a Komárnó (0-2), a Mezőkövesd (0-3), a Somorja (2-4), a Nyitra (3-0), az RKSK (5-2), a Kisvárda elleni két mérkőzés (2-1 és 2-2) és a már említett vasárnapi, III. kerületi TVE elleni edzőmeccs.  

A tavalyi szezonnal ellentétben – amikor nem volt egyértelműen kimondva, hogy a cél a feljutás – ezúttal tiszta és egyértelmű a kiindulópont: a bajnokság végén az első két hely valamelyikét kell megszerezni, ezzel lehet megváltani a jegyet az NB I-be.

A vasárnapi, óbudaiak elleni edzőmeccs után szurkolói ankétot tartottak az Illovszky-stadionban, Domonyai László klubigazgató, Szanyó Károly vezetőedző és Balajti Ádám válaszolt a szurkolók kérdéseire.

„Olyan támadó futballt szeretnénk behozni ebbe gyönyörű stadionba, ami minden Vasas-szurkolónak tetszeni fog” – fogalmazott vezetőedzőnk. „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én vagyok az első edző, aki ebben a csodálatos létesítményben vezetheti a csapatot. Ami a felkészülést illeti, a játékosok kéthetes egyéni edzésterv után érkeztek meg, majd egy hathetes intenzív felkészülés következett, melynek elején Ausztriában vettünk részt magaslati edzőtáborban. Abban biztos vagyok, hogy fizikális problémáink nem lesznek. Minden posztra van két jó képességű játékosunk, ami nagy előny. Akaratban, alázatban, fegyelemben és koncentrációban nem 100, hanem 150 százalékot akarunk nyújtani. Nálam biztosan nem fogjuk előre rugdosni a labdákat, hanem felépítjük a játékunkat, erre ugyanis abszolút alkalmas a keret.”

Erre készül tehát már vasárnap is, igaz, akkor még idegenben a csapat. Kulcsszereplő lehet Dorogon a 25 éves Szedlár Zoltán, aki öt év után éppen az aktuális ellenfél együttesétől tért vissza a Vasashoz.

„Öt éve egyszer már végigcsináltam egy alapozást Szanyó Károlynál, ez a mostani időszak azonban még annál is keményebb volt” – fogalmazott a szélső a Vasas FC hivatalos weboldalának. „Úgy érzem, hogy hamar beilleszkedtem, ami nem volt nehéz, hiszen remek a közösség. Sokat változtam az évek alatt, érettebb lettem és fizikálisan is fejlődtem. Nekem abszolút tetszik az a felfogás, amit a vezetőedzőnk képvisel, könnyen azonosulok a támadófocival. Főleg a jobb szélen kapok lehetőséget, itt próbálok a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. A társakkal egyre jobban megismerjük egymás szokásait a pályán, hamar megtaláltuk az összhangot, egy-két apróságot kell még csiszolni. Ha véghez visszük azt, amit vár tőlünk a szakvezetés, akkor sikeresek leszünk.”

S hogy szerinte mi lehet a siker kulcsa vasárnap?

„Sok barátom, ismerősöm van Dorogon, nem múlt el nyomtalanul ez az öt év. Biztos, hogy lesz bennem plusz motiváció, hiszen mégiscsak a korábbi csapatom ellen lépek pályára, ami még akkor is igaz, ha a keret jelentősen kicserélődött. Dorogon mindig egy összetartó közösség volt, a csapategységben rejlett az erő. Biztos vagyok benne, hogy most is nagyon masszívak lesznek, mindent megtesznek majd, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Türelmesen kell játszanunk, ha azt csináljuk a pályán, amit gyakoroltunk, nem lesz probléma” – mondta a Vasas játékosa.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy Lakatos Csabával 2022. június 30-ig hosszabbítottak, védőjátékosunk ennek apropóján elmondta, jövőre már az NB I-ben szeretné erősíteni tovább a Vasast.

A hazai bajnoki nyitány augusztus 7-én, szerdán lesz, amikor a Soroksár látogat az új Illovszky-stadionba. A mérkőzésre már július 25-én elkezdődött a jegyárusítás, a helyszínen majd 17 órakor nyitnak a pénztárak, maga a meccs 19 órakor kezdődik.


Merkantil Bank Liga,1. forduló:

Augusztus 4., vasárnap, 17:30

Dorog – Vasas FC
A belépők 1200 forintba kerülnek (12 év alatt ingyenes a belépés).

A 2. fordulóban (augusztus 7., 19 óra): Vasas FC–Soroksár
A 3. fordulóban (augusztus 12., 20 óra): Békéscsaba–Vasas FC
A 4. fordulóban (augusztus 18., 19 óra): Vasas FC–Ajka
Az 5. fordulóban (augusztus 25., 18 óra): Tiszakécske–Vasas FC

További menetrend.


A Vasas FC kerete a 2019/2020-as szezonban:

Ivan Rados, Bősz Levente, Szmola Bálint – kapusok

Hinora Kristóf, Szilágyi Zoltán, Lakatos Csaba, Tóth Bence, Viczián Ádám, Borbély Bálint, Hajdú Ádám, Kleisz Márk, Kovács Milán, Szivacski Donát, Terbe Botond, Daróczi Zoltán, Gál Mátyás, Rétyi Róbert, Balajti Ádám, Birtalan Botond, Hrepka Ádám, Király Botond, Murka Benedek, Szatmári Lóránd, Nagy Zoárd, Szedlár Zoltán, Tóth László

Vezetőedző: Szanyó Károly
Másodedző: Ferenczi István
Kapusedző: Szűcs Lajos
Asszisztens edző: Kemény Kristóf

Érkezett: Daróczi Zoltán (Puskás Akadémia), Erős Noel (a bajnok U19-es csapatból), Hinora Kristóf (végleg kölcsönből, az MTK-ból), Gál Mátyás (Siófok), Ivan Rados (Diósgyőr), Szedlár Zoltán (Dorog), Szmola Bálint (ZTE), Tóth Bence (a MOL Fehérvártól végleg, kölcsönből), Tóth László (Kazincbarcika, kölcsönbe), Terbe Botond (Kecskemét), Viczián Ádám  (Békéscsaba)

Távozott: Bese Balázs (MTK), Bévárdi Zsombor (Debrecen), Kelemen Dávid (Paks), Talabér Attila (MTK)

Borbély Bálint és Hrepka Ádám - a szurkolói ankéton elhangzottak szerint - adott esetben még távozhat.


Hirdetések