2008.04.29. | Aerobik-Fitnesz
A németországi Ulmban, a FIG (Nemzetközi Torna Szövetség) által rendezett világbajnokságon Roik Zsolt a férfi felnőtt mezőnyben az ötödik helyen végzett.

A világbajnokságon 44 ország képviselői versenyeztek, a sportág kiegyenlített erőviszonyait bizonyítja, hogy például  vietnami, koreai, ausztrál, mexikói, venezuelai versenyzők is mutattak be nagyon erős gyakorlatokat. A férfi egyéni versenyben az európaiak domináltak, csupán egy kínai induló került be a nyolcas fináléba más kontinensről.

Dóczi Dorottya tanítványa történelmet írt, hiszen ilyen szintű versenyen még soha nem jutott magyar aerobikos a döntőbe.
A boldog edzőnő elmondta, hogy Zsolt rendkívül jól versenyzett, az egy év alatt felépített gyakorlatát kifogástalanul adta elő, melynek anyagerősségét jól mutatja a nehéz elemekre kapott 4.100-es pontszám. Ezúttal a versenybírókra sem panaszkodhattunk, értékén kezelték a magyar fiú produkcióját. Az külön szerencse volt,  hogy a selejtezőben huszonhatodikként szólították, hiszen ekkor már bőkezűbben osztják a pontokat a bírók. A döntőbe Zsolt mellett, még egy fiatal, feltörekvő tehetség került be, az orosz fiú a végén a nyolcadik helyen zárt. A verseny végeztével a technikai delegátusból többen odamentek a magyarokhoz gratulálni és elmondták, hogy a következő Vb sztárja szerintük Roik Zsolt lesz.

Roik ezzel az eredménnyel az egyetlen magyar felnőtt döntőt szerezte meg a vb-n,  és kvalifikálta magát a 2009-es évi Világjátékokra, ahol több mint 10 éve nem volt magyar induló.
A leány junior csapatban a magyar válogatott, három vasasos versenyzővel  - Martinek Patrícia, Hably Alexandra, Gáspár Szilvia - az előkelő 8.helyen végzett!






Hirdetések