Jenkei Dániel, 2019.07.23. | eSport

Ötödik helyen végzett a Vasas SC eSport a HPCL Liga harmadosztályában. Csapatunk 11 győzelmet, 6 döntetlent és 7 vereséget számlált a szezon során. Erdős Levente csapatmenedzserrel értékelünk.

- Összességében milyen volt ez a bajnokság?

Az egyik szemem sír, a másik nevet. Ha csak az elért helyezést nézzük, akkor csalódott vagyok, mert nem sikerült a feljutás kiharcolása, tehát az első háromba kerülés. Viszont mivel tudom mennyi energiát fektetett ebbe a szezonba a csapat, és milyen hozzáállással küzdöttük végig, ezért elégedettséget és büszkeséget is érzek. Sajnos a bajnokság első felében értékes pontokat hullajtottunk, de ennek ellenére az utolsó előtti fordulóig volt esélyünk az osztályozós helyezés elérésére. 

- Jöttek hozzátok új játékosok, ők mennyit tudtak segíteni a csapatnak?

Úgy gondolom, minden igazolásunk beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Mindannyian be tudtak illeszkedni, és a saját posztjukon húzóemberei lettek a csapatnak. 

- Miért sikerült ennyivel jobban a szezon hajrája, mint az eleje?

Sajnos nem volt kedvező számunkra a sorsolás. A bajnokság első felében rendre olyan ellenfelekkel találkoztunk, akik az élmezőnyben végeztek, így nekünk a nagy rangadókat a szezon első felében kellett lejátszani. A hajrára sikerült új játékosokkal bővíteni a csapatot, és rengeteget fejlődtünk játékban is. Ez nagyrészben a télen igazolt játékos-edzőnk, Garaba Roland érdeme. 

- A legjobb meccs?

Az egyik legemlékezetesebb a Győr elleni mérkőzés, amikor az első tíz percben már 3-0-ra vezetett ellenfelünk, de az első félidő végére sikerült egyenlítenünk, majd 6-3-ra megnyertük a meccset. A legjobb teljesítményt pedig az ExPC csapata ellen nyújtottuk, amikor az addig még veretlen csapatot sikerült legyőznünk.

- A legrosszabb meccs?

Mindegyik meccs, amelyiken vereséget szenvedtünk.
 


- Az első hónapok után miben látjátok a Vasas név előnyeit?

Amit legelsőnek szeretnék kiemelni, az mindenképpen az a szeretet és elfogadás, amit a Vasas-szurkolóktól kapunk, legutoljára ezt a stadionavató előtt tapasztaltuk, ahol lehetőségünk volt megjelenni a kültéri programok során. Ezt ezúton is köszönjük, és igyekszünk meghálálni azt a bizalmat is, amit a klubtól kaptunk. Fontos kiemelni, hogy ugrásszerűen megnőtt a csapatunk iránt érdeklődők száma: már több mint háromszázan követik a facebook-oldalunkat, és egyre többen figyelik élőben a meccseinket is. A klasszikus sportágak mellé mi egy teljesen új vonalat hoztunk a Vasas életébe, amit eleinte talán kicsit megmosolyogtak a szurkolók, de mostanra úgy érzem, befogadta csapatunkat a Vasas család, mi pedig szeretnénk ezt eredményekkel meghálálni. 

- Hogy látod a csapat jövőjét, akár a bajnokság, akár játékoskeret szempontjából?

Azt már most bátran kijelenthetem, hogy a Vasas SC eSport csapata a következő szezonban is el fog indulni a bajnokságban. Azt, hogy melyik osztályban, egyelőre nem lehet tudni. A pályán elért eredmény alapján maradunk a harmadosztályban, egyelőre ennek megfelelően készülünk is. A következő bajnokság előre láthatóan októberben fog indulni, addig pedig még rengeteg idő van. Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy lesznek visszalepő csapatok. Emellett szerencsére rengeteg új csapat is alakul, így évről évre erősödik a magyar bajnokság. Ami a játékoskeretet illeti, távozik csapatunktól Édelmann Márió, aki az első osztályba feljutó HUN Ultras csapatában folytatja. Egyelőre más távozónk nincs. Mindenképpen szeretnénk minőségi magyar játékosokkal tovább erősíteni a keretet, az elmúlt hetekben több próbajátékost is megnéztünk, egyelőre még nincs új igazolásunk, de vannak kiszemeltjeink.


 Vasas SC eSport eredményei:

 

1. Forduló 

RMS Galaxy - Vasas SC eSport 3:3

Vasas SC eSport - RMS Galaxy 3:0

 

2. Forduló 

Esport Szombathely - Vasas SC eSport 1:1

Vasas SC eSport - Esport Szombathely 2:0

 

3. Forduló 

Vasas SC eSport - Favorit Esport 1:3

Favorit Esport - Vasas SC eSport 1:1

 

4. Forduló 

Vasas SC eSport - Hunbelievable CF 2:2

Hunbelievable CF - Vasas SC eSport 2:1

 

5. Forduló 

DLSZ Esport - Vasas SC eSport 3:2

Vasas SC eSport - DLSZ Esport 1:2

 

6. Forduló 

Championato - Vasas SC eSport 0:5

Vasas SC eSport - Championato 2:3

 

7. Forduló 

ExPC United - Vasas SC eSport 4:0

Vasas SC eSport - ExPC United 3:2

 

8. Forduló 

Vasas SC eSport - Győr Esport 2:0

Győr Esport - Vasas SC eSport 3:6

 

9. Forduló 

Vasas SC eSport - Fertőszentmiklós esport 1:0

Fertőszentmiklós esport - Vasas SC eSport 1:3

 

10. Forduló 

SP Nextone Esport - Vasas SC eSport 1:1

Vasas SC eSport - SP Nextone Esport 1:1

 

11. Forduló 

Eger Esport - Vasas SC eSport 2:4

Vasas SC eSport - Eger Esport 3:4

 

Házi gólkirály:

Kőműves Gábor 17 gól 

 

Legtöbb gólpasz:

Garaba Roland 8 db. 

 

Az év játékosa (a csapat szavazása alapján):

Kapcsos Csaba


Hirdetések