Jenkei Dániel, 2019.07.16. | Vívás

Nagy Dávid kalandos úton jutott fel a férfi párbajtőrözők selejtezőjéből a főtáblára a hazai rendezésű világbajnokságon, Koch Máténak viszont ugyanez nem sikerült.

"Dávid kicsit izgul, Máté rendben van.” - adott gyors helyzetjelentést Halla Péter, a Vasas párbajtőrözőinek mestere a budapesti vívó világbajnokság első vasasos napján.

Izgulás ide vagy oda, Nagy Dávid és Koch Máté is győzelemmel kezdte a selejtezős csoportkört a BOK-csarnok végeláthatatlan pásterdejében.

Legyen elég annyi, hogy Halla Péternek a 7-es és a 21-es pást között kellett ingáznia, hogy mindkét tanítványa mellett ott lehessen.

Koch Máté első felnőtt vb-jén 5-1-es mérleggel zárta a csoportkört, ami ragyogó. Nagy Dávid pedig, aki szintén debütáns, 3 győzelem mellett 3 vereséget számlált.

 


Lázas számolgatás végén ez azt jelentette, hogy hiába különbözött versenyzőink mérlege, mindkettejüknek két újabb (15-ös) asszót kellett abszolválniuk a főtábláért.

Koch Máté az olasz Ficherával nézett farkasszemet, immár igazán hazai pályán, a hangos magyar szurkolók biztatása által kísérve. Meg is volt az alaphang, a 3-1-es vezetés, utána viszont semmi sem sikerült, így az olasz 15-6-al foszlatta szerte Máté egyéni vb-álmait.

Jöhetett Nagy Dávid, akinek a szaúdi Aldawoodon keresztül vezetett az útja, nem akármilyen izgalmak közepette, a végén 15-13-as sikerrel.

Innentől már tényleg csak egy lépésre került a 64-es tábla, az észt Salm ellen vívta Dávid a hosszú nap utolsó asszóját. Legnagyobb örömünkre ezúttal kevesebb körömrágásra akadt ok, versenyzőnk végig kontrollálta a történéseket, és 15-11-nél egy együttes találatot követően diadalittasan csaphatott a levegőbe, számára folytatódik a vb pénteken.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések