Dobos Sándor, 2019.07.01. | Sportlövészet

Ozsvárt Donát, Veres Mirella és Pónya Sára is aranyéremmel térhetett haza Arnhemből.

A TS Dutch Openen, azaz egy holland nyílt nemzetközi target sprint viadalon vettek részt a Vasas sí szakosztályának versenyzői. A teljes versenyt Ozsvárt Donát nyerte meg, aki így értelemszerűen a junior „A” korosztály versenyét is hozta. Összesítésben 10. lett Pónya Sára, de ez volt a legjobb junior lány eredmény, így járt az aranyérem. A felnőtt nőknél Veres Mirella győzött (ez a 8. legjobb idő volt), a férfiaknál Gyallai Soma második helyen zárt (az ötödik legjobb idővel).

Az egyre népszerűbb versenyszámban az indulók először 400 métert futnak, majd 5 lövést adnak le bukócélra, 10 méterről. Ismét 400 méter és 5 lövés következik, majd a végén még 400 méter futás. Összesen 15 lövést adhatnak le egy periódusban a versenyzők, ezzel kell gazdálkodni – fontos követelmény, hogy egyesével kell tárazni a puskákat a lövéseknél.

„A saját korosztályomban tizenheten indultak, ez egy közepesen erős nemzetközi verseny voltak német és holland versenyzőkkel. A legutóbbi olasz világkupán, Orában jóval erősebb, vb-szintű volt a mezőny, ott 5. lettem. Jó erőben érzem magam, legutóbb Tatán edzőtáboroztam, és hamarosan utazunk majd Suhlba, a németországi világkupára” – értékelt Ozsvárt Donát.

A Vasas versenyzőit Holló Miklós, sí szakosztályunk vezetője, Fazakas Mónika és Bozóki György edzők, valamint atlétika szakosztályunk edzője, Apáthy Sofie készítik fel.


Hirdetések