2019.06.13. | Klub

A korábbi kupagyőztes labdarúgóink részvételével az anyaegyesület csütörtökön bemutatta a klubtörténet három jelentős trófeáját, amelyek az új Illovszky-stadionban lelnek végleges otthonra.

Mint ismert, július 5-én avatjuk fel új stadionunkat, de már a nagy eseményt megelőző hetekben folyamatosan derültek ki részletek a stadion kulisszatitkairól. Az utóbbi hetekben bemutattuk – egyebek közt – a Vasas régi mezeinek falra festett különleges installációját, az Apáról fiúra-sétányt, amely a klubhoz kötődés generációkon átívelő folyamatát szimbolizálja, és az is napvilágot látott, hogy a lelátók alatti falakat a szurkolók összegyűjtött történetei borítják majd.

Természetesen a labdarúgók legendás sikereinek is emléket állítunk, ennek jegyében zajlott a serlegek prezentációja az új stadion sajtótermében.

A nagy elődök a Magyar (Népköztársasági) Kupát összesen négy alkalommal (1955-ben, 1973-ban, 1981-ben és 1986) nyerték el. A serleg hiteles másolata a Magyar Labdarúgó Szövetség közreműködésével kerülhet az új stadion vitrinjébe.

A Közép-európai Kupát hatszor (1956, 1957, 1962, 1965, 1970, 1983) hódította el a Vasas. Ez a serleg az FK Borac Banja Lukától került Budapestre, mivel a bosnyák csapat győzött a KK mindmáig utolsó kiírásában, 1992-ben. A trófea Budapestre szállításában hathatós segítséget nyújtott a Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztálya; a minisztériumot az eseményen Menczer Tamás államtitkár és Gyurta Dániel sportdiplomáciai főtanácsadó képviselte.

A harmadik bemutatott trófea pedig az impozáns méreteket öltő, szintén restaurált Trofeo Costa del Sol, amelyet Malagában nyert el 1970-ben a Vasas, az elődöntőben a Real Madridot kiejtve.

Az eseményen Markovits László klubelnök és Hegyi Iván kommunikációs igazgató képviselte egyesületünket, a főszereplők azonban a serlegek elnyerésében kulcsszerepet játszó élő legendáink voltak. Közülük Fister Ferenc, Izsó Ignác, Kántor Mihály, Kiss László, Kovács István, Molnár Dezső, Müller Sándor, Pál Tibor, Puskás Lajos, Raduly József, Tamás Gyula, Tóth Bálint és Vidáts Csaba vett részt a hangulatos találkozón.

A július 5-i stadionavatóig még további Vasas-sikerekhez kapcsolódó tárgyak bemutatásával készülünk.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések