2019.06.12. | Labdarúgás

Az eddig eltelt időszakban öt új játékossal bővült a Vasas FC kerete.

Komoly háttérmunkát folytat a Domonyai László vezette a stáb az átigazolási időszakban a Vasas FC-nél, amelynek köszönhetően már öt új (vagy éppen régi-új) játékos is csatlakozott a 2019/2020-as keretünkhöz.
 
Elsőként három évre írt alá Daróczi Zoltán. A támadó középpályás tizenkét esztendős korában került a Puskás Akadémiára, ahol hét évet töltött el. Eközben megmutatta magát az U17-es, valamint az U19-es magyar válogatott mezében.
 
- Nagyon sokat segített a döntésemben Szanyó Károly vezetőedző személye, akinek korábban már voltam a játékosa Csákváron, szimpatikus edzőt ismertem meg benne, nagyon jó összehangban tudtunk dolgozni. – mondta el a vasasfc.hu-nak.

 

 

Gál Mátyás 2013 és 2015 között már játszott nálunk, az elmúlt négy évet pedig Siófokon töltötte, ahol csapatkapitány volt. A 27 éves középpályás most visszatér a Fáy utcába, hiszen kétéves szerződést kötött vele a Vasas FC vezetése.
 
- Nem sokáig gondolkodtam az ajánlaton, hiszen nagyon tetszik a klub filozófiája, sok a fiatal tehetséges játékos és bátor támadófocit játszik a csapat. – mondta el bemutatkozó interjújában.
 
 
 

Kapusfronton is erősödtünk, Ivan Radossal egy évre szóló szerződést kötöttünk, mely további egy évre hosszabbítható. Rados rutinos NB I-es futballista, aki nagyon örült a Vasas megkeresésének. A magyar-horvát kettős állampolgárságú hálóőr 2010-ben érkezett Magyarországra, és kilenc éven keresztül volt a Diósgyőri VTK játékosa, most tapasztalatait nálunk fogja kamatoztatni.
 
- Nagy kihívást, motivációt jelent a számomra is, hogy újra az NBI-ben szerepelhessek, ezért mindent meg fogok tenni. Sok fiatal játékos van a keretben, bízom benne, hogy rutinommal és elszántságommal hasznos tagja leszek a csapatnak a pályán és az öltözőben is.  - nyilatkozta új kapusunk.

 
 

Visszatért Szedlár Zoltán is, aki 2009-ben került a Vasas Kubala Akadémiára, majd a 2012/2013-as szezonban a DVSC elleni Magyar Kupa- elődöntőn már a felnőtt csapatunkban is bemutatkozhatott. A dorogi kitérő után hazatérő szélső a Vasas támadójátékát fogja segíteni, és elmondása szerint nem gondolkozott sokat, amikor felmerült a visszatérés lehetősége.
 
 
 

Ötödik, eddigi utolsó nyári igazolásunk Viczián Ádám, aki az átigazolási piac egyik legkeresettebb játékosa volt, és évek óta alapembernek számított Békéscsabán. Az NB I-es tapasztalattal is rendelkező játékos védőként vethető be elsősorban. A legutóbbi idényben 34 mérkőzésen hétszer volt eredményes, ebből hatot fejjel szerzett.
 
- Több klubtól is megkerestek, de egyértelmű volt a döntés számomra. Rendkívül szimpatikus, hogy Szanyó Károly a fiatalokra épülő, bátor támadójátékot preferálja. – mondta el labdarúgócsapatunk honlapjának
 

 
 
Nikházy Ádám

Hirdetések