Dobos Sándor, 2019.06.11. | Vízilabda

A VasasPlaket két játékosának is meghívót küldött Horváth János, az Universiade-csapat szövetségi edzője.

Nápolyban rendezik július 3. és 11. között a főiskolások és egyetemisták mini „olimpiáját”, ahol ezúttal is ott van a programban a vízilabdatorna. Magyarország a férfi- és a női vonalon is képviselteti magát a mezőnyben, Horváth János, a KSI vezetőedzője kapta a feladatot, hogy a fiúkat gardírozza.

Az első, áprilisi összetartáson (amikor B-válogatottként aposztrofálták az összehívott keretet) még nem volt ott Vasas-játékos, a közvetlen Universiade-felkészülés elejekor viszont már igen, Sélley-Rauscher Domonkos és Bencz Rolf is edz a keretben. Számukra tehát nem kezdődött el a nyári pihenőidőszak.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem esne jól egy hosszabb pihenés, főleg egy ilyen sanyarú szezon után közvetlenül, de ezt a gondolatot hamar elhessegettem magamban, hiszen hatalmas öröm és megtiszteltetés számomra újra visszatérni a válogatott keretbe. Tudniillik az Universiadén is Magyarországot lesz lehetőségem képviselni, amennyiben sikerül bekerülnöm az utazókeretbe. Még csak a felkészülés első hetén vagyunk túl, jelenleg minden erőmmel a csapatba kerülésre koncentrálok, és bízom benne, hogy sikerül méltóképpen lezárnom az idei szezont” – fogalmazott Sélley-Rauscher Domonkos, aki a Budapesti Corvinus Egyetem pénzügyi és számvitel szakának hallgatója.

„Nagyon nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy az Universiade bő keretébe meghívót kaptam, minden erőmmel azon leszek, hogy beverekedjem magam a Nápolyba utazó csapatba. Egy ilyen hosszú szezon után a kikapcsolódás abszolút fontos része lenne a következő szezonra való felkészülésnek, de én fiatal játékos vagyok és fejlődni szeretnék. Így összeszorított fogakkal, mindent bele kell tenni a munkába, és annak meg lesz a gyümölcse” – ezt már Bencz Rolf mondta, aki „civilben” a Budapesti Gazdasági Egyetem gazdálkodási és menedzsment szakán tanul.

A magyar csapat egyébként Horvátországgal, Olaszországgal, Ausztráliával és Japánnal játszik egy csoportban.

Mi mást is kívánhatnánk a srácoknak, mint sok sikert a következő hetekre!


Hirdetések