Dobos Sándor, 2019.05.30. | Klub

Az új Illovszky Rudolf Stadionban tartotta meg éves közgyűlését a Vasas Sport Club.

Bár az Illovszky Rudolf Stadion megnyitója július 5-én lesz, a fő épületszárny egyik helyiségét (a sajtótájékoztatók leendő helyszínét) örömmel vette birtokba – mondjuk úgy, tesztelte – a Vasas SC éves küldöttközgyűlése.

A közgyűlés elején a küldöttek megemlékeztek a Vasas-család tavalyi közgyűlés óta elhunyt tagjairól, majd a hagyományoknak megfelelően a klubvezetés átadta idei díjait és kitüntetéseit, így az Örökös Bajnok, az Örökös tag címeket, a Vasas Támogatásáért Díjat, az Életműdíjat, a Breyer Zoltán Szurkolói Díjat, illetve ezúttal egy Elnöki különdíjat is.

Az ünnepélyes pillanatok után a közgyűlés küldöttjei elfogadták a Vasas SC éves beszámolóját, a 2019-es költségvetési tervet, majd Markovits László klubelnök röviden beszélt a klubvezetés feladatairól, kihívásairól, kiemelve a létesítmény-fejlesztések jelenlegi állását.

Nézzük, kiket köszöntöttünk ezúttal, kik nyerték el a 2019-es elismeréseket!

Breyer Zoltán Szurkolói Díj

Kun Tibor

Kisgyermek korában a Vasasban focizott, 1977-ben lett igazolt játékos. Eleinte labdaszedőként találkozhattunk vele a pálya szélén, majd szurkolóként is. Fiatal korában, ahova el tudta kísérni a csapatot, oda el is ment. Járt a kézilabda „aranycsapatunk” mérkőzéseire is, de volt idő, amikor minden mérkőzésen ott volt. Ma a labdarúgó-mérkőzéseken mindig megtalálható a lelátón, de a többi csapatsportág mérkőzéseire is próbál eljutni, munkájától függően.


Elnöki különdíj


Fotók: Vasas Attila

Berán Antal (kézilabda)

Először 1989-92 között dolgozott a Vasasnál, Csík János edzősködése idején, amikor az akkori masszőr, Gáspár Sándor szakosztályvezető lett. Annak a csapatnak volt a tagja Varga Márta, aki 2010-ben visszahívta gyúrónak a csapathoz, azóta mellette is van. Csík János idejében kétszeres bajnokcsapat mellett dolgozhatott, amely a BEK-döntőig is eljutott. 2010-től a másodosztályban ünnepelhetett egyszer feljutást, illetve második és harmadik helyet.


Örökös bajnok

Kanczlerné Schumicky Mónika (sí) 

Fiatal kora óta a Vasasban sportol. 25 felnőtt magyar bajnoki cím, közel fele ennyi nyári síroller bajnoki cím tulajdonosa. Master korcsoportban is folytatta a bajnoki címek gyűjtését. A mai napig részt vállal öt gyermeke és unokái mellett a szakosztályi versenyek lebonyolításában.

Parsch Péter (atlétika)

1953-tól 1965-ig volt a Vasas kiváló középtávfutója. 10-szer nyert magyar bajnokságot, egy alkalommal az angol bajnoki címet is elhódította. Magyar válogatottként a római olimpia 800 mézteres síkfutó számában képviselte hazánkat és a Vasast. 2006-ban a Vasas Örökös tagja címben részesült.

Szabó Jánosné Havas Judit (atlétika)

1965-75-ig atletizált a Vasasban, közben néhány évre az egyetem miatt a BEAC-ba kellett igazolnia, de eközben is vasasos edzővel készült a Vasas pályáján. 100, 200 és 400 méteren kilencszeres magyar bajnok lett a piros-kék színekben. 1970-ben az Universiadén a 4x100 méteres váltófutásban ezüstérmet szerzett, 1974-ben Rómában – ugyancsak a váltóval – Európa-bajnoki ötödik lett.

Szerényi János (atlétika)

1964-től 12 évig volt a Vasas hosszútávfutója. Kilencszeres magyar bajnok a Vasas színeiben, 1966-ban 7. lett a budapesti Európa-bajnokságon, 10 000 méteren. Ugyanezen a távon vett részt az 1968-as mexikóvárosi olimpián. 1970-től nemcsak sportolója, hanem edzője is volt a klubnak, ő készítette fel Kulcsár Magdolnát a müncheni olimpia 800 és 1500 méteres síkfutás versenyszámaira. Rajta kívül több magyar bajnokot is nevelt. 12-szer szerepelt a magyar válogatottban. Pályafutása elismeréséül érdemes sportolói kitüntetésben is részesült.

Tagscherer Imre (sí)

Vasasos pályafutása alatt 100 országos bajnoki címet szerzett biatlonban, sífutásban, illetve síroller szakágban. Biatlonosként 2002-ben, 2006-ban és 2010-ben, azaz három téli olimpián képviselte a Vasast. Többször az év biatlonistájának választották.


Örökös tag

Dani László (természetbarát)

1969-ben, 50 éve lett a Vasas Sport Club tagja. A természetbarát szakosztály vezetőjévé 25 éve választották. Az elmúlt évtizedekben háromszor teljesítette az Országos Kéktúrát (1165 km), kétszer a Dél-Dunántúli Kéktúrát (541 km), és egy alkalommal az Alföldi Kéktúrát (850 km). A számos hazai túramozgalom mellett vezetett túrát az Alpok és a Kárpátok hegységeiben is. A Vasas Sport Clubtól 1996-ban Aranygyűrűt kapott. A Magyar Természetjáró Szövetség 2018-ban a Természetjárás Fejlesztéséért arany fokozat kitüntetést adományozta neki.

Dankovics Judit (sí)

1981-ben 17 évesen került a Vasas sí szakosztályához, miután egy edzőtáborban kísérőként dolgozott; ott ismerkedett meg a sífutással. Tíz felnőtt bajnoki címet szerzett csapatban és váltóban, biatlonban, valamint sífutásban. A szakosztályban a csapatszellem a mai napig kiváló, ezért is segédkezik még ma is a szakosztály által szervezett versenyek lebonyolításában.

Dr. Szűcs Attila (vízilabda)

2004-ben egy felkészülési tornán dolgozott orvosként, ahol egy sérüléshez rendkívül határozottan, ellentmondást nem tűrően állt hozzá, amely alapján Méhes Jenő szakosztály-igazgató felkérte, hogy legyen a Vasas vízilabdacsapata mellett orvos. 2004 őszétől eleinte dr. Dóka József mellett volt a vízilabdázók orvosa, majd 2008 óta önállóan végzi ezt a feladatot. Nagy segítsége a szakosztálynak, hiszen neki köszönhetően az Uzsoki kórház minden osztálya a csapat rendelkezésére áll, amennyiben erre szükség van.

Puskás Antal (atlétika)

A Vasas atlétájaként hétszeres egyéni magyar és egy váltó bajnoki címmel rendelkezik. Sokoldalú versenyzőként távolugrásban, hármasugrásban, tízpróbában és 4x100 méteres váltóban is szerzett bajnoki címet. A Testnevelési Főiskolán végzett edzőként, ahol 2018-ban átvehette rubindiplomáját. Edzőként Svédországban dolgozott.

Rabatin József (labdarúgás)

2007-ben csatlakozott a Pasaréten működő Vasas utánpótlás-labdarúgáshoz. Fia ott focizott, amikor Farkas Balázs felkérte, segítse munkáját, segítsen az Akadémia kialakításában, informatikai rendszere létrehozásában, beszerzésében, így került be Pasaréten a vezetőségbe. 2010-ben egyesült a pasaréti és a Fáy utcai labdarúgás Vasas Akadémia Kft. néven, majd felvette a Kubala nevet is. Ekkor lett ügyvezető igazgató, jelenleg a Vasas Kubala Labdarúgó Akadémia egyik tulajdonosa. Nagy szerepe van abban, hogy az Akadémia eredményesen szerepelt a különböző Double Pass-féle auditokon, melynek következményeként a Vasas labdarúgó utánpótlása igazoltan akadémiai minősítést nyert el. Négy gyermeke is a Vasasban focizik, náluk egyértelműen igaz a mondás: Vasas, a család az első.

Venczkó Ferenc (kézilabda)

10 éve a Vasas kézilabda-szakosztályának technikai vezetője. 2009-ben még az Angyalföldi Sportiskola munkatársa volt, és két évig ASI-Vasas néven indult az NB I/B-ben a csapat. Ezt követően, 2011-ben vette át az anyaegyesület a szakosztály irányítását újra, és ekkor lett Venczkó Ferenc főállású munkatársa a Vasasnak. Iskolás korában hat évig focizott a Vasasban, ekkor kezdett el kézilabda-mérkőzésekre is kijárni. Labdarúgó-mérkőzésekre, amikor ideje engedi, mai napig jár.


Életműdíj

Fleck Ottó (kézilabda)

1968 és 1975 júliusa között volt a női kézilabdacsapatunk edzője. Ez idő alatt a csapattal négyszer nyert bajnokságot, kétszer lett bronzérmes, háromszor pedig Népköztársaság Kupa-győzelmet ünnepelhetett a lányokkal. 2007-ben a Vasas SC Aranygyűrűvel tüntette ki. Felesége, Fleck Ottóné Babos Ágnes a Vasas SC Örökös tagja.

Szabó Attila (ügyvezetés)

1960-ban csatlakozott a Vasas-családhoz. Az itt eltöltött 44 esztendő alatt előbb csónaképítő volt, majd később bekerült a Fáy utcába, méghozzá először munkavezetőként, majd telepvezetőként. Végül intézményvezetőként tevékenykedett. A több mint négy évtized alatt tizenkét elnököt szolgált ki, végül szaktanácsadóként dolgozott Markovits László, jelenlegi elnök mellett.


A Vasas támogatásáért díj

Nagy Miklós (labdarúgás)

2018 nyarán közreműködésének – többségi tulajdonossá válásának – köszönhetően életben maradt klubunk labdarúgó utánpótlása, a Vasas Kubala Akadémia a Fáy utcában maradt. Az akkor létrejött háromoldalú együttműködés (Vasas FC, Vasas SC, Vasas Kubala Akadémia) értelmében biztos gazdasági és jogi alapokon nyugszik az elkövetkezendő években a Vasas labdarúgása, és az utánpótlás-játékosok felnőtt csapatba áramlása is.

Ezer szálon kötődik Angyalföldhöz, korán szívébe zárta a Vasast. Labdarúgóként, edzőként és szakosztály-vezetőként is kipróbálta magát, de leginkább az üzleti életben elért sikerek, az ottani több mint 20 éves tapasztalat tette lehetővé, hogy aktív szerepet vállaljon a Vasas életében. 2013-ban az év üzletemberének jelölték, a napokban Csányi Sándortól, az MLSZ elnökétől sportigazgatói diplomát vehetett át.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések