2008.04.07. | Ökölvívás
Ifj. Süllős Gyula lett a Vasas SC ökölvívó szakosztályának új elnöke. Azt a Károlyfi Lászlót váltotta ezen a poszton, aki hosszú éveken keresztül támogatta bokszolóinkat. Most úgy döntött, hogy lemond a sportágban betöltött számos pozíciójáról.

Az új elnök két, közétkeztetéssel foglalkozó családi vállalkozás, a Pensio 17 Kft. és a Süllős&Süllős Bt. kereskedelmi igazgatója, valamint a Rádió17 ügyvezetője. Édesapja a Magyar Ökölvívó Szövetség alelnöke.

- Két cégünkben közel 1000 embernek adunk munkát, több budapesti és vidéki önkormányzattal állunk szerződésben és látunk el területükön közétkeztetési feladatokat. Régóta támogatunk különféle sporteseményeket és klubokat, így a fiatal sakkozók Süllős Kupáját, vagy a Femina SC női labdarúgócsapatát is. – mesélte bemutatkozásként ifj. Süllős Gyula - Mándy Tas Ferenc barátunk révén, aki a MÖSZ elnökségi tagja, kerültünk kapcsolatba az ökölvívással. Már régóta szemezgettünk a sportággal, kapóra jött, hogy volt egy üresedés az elnökségben, oda választották be édesapámat.
Ahogy az üzleti életben, úgy a sport területén is mindenben igyekszem édesapám segítségére lenni, tehát alapos rálátásom van a magyar ökölvívásra. Nemrégiben köztudottá vált, hogy Károlyfi László befejezi szerepvállalását a sportágban, és ezáltal a Vasas szakosztálya is nehezebb helyzetbe kerülhet. Egyből arra gondoltunk, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal bíró, manapság pedig rendkívül erős szakosztályban nem szabad, hogy minőségi visszalépés történjen. Kézenfekvő volt, hogy segítenünk kell. Elhatároztuk, hogy minden erőnkkel a Vasas mellé állunk.

Ismerte-e korábban a vasasos öklözőket, edzőket és mit várnak ettől a kapcsolattól?
- Én személy szerint edzői és bírói vizsgát is tettem, tehát az átlagnál nagyobb ismeretekkel rendelkezem a bokszról, a vasasos ökölvívókkal pedig számos közös programunk volt már eddig is. Mondhatom tehát, hogy nagyon régről és nagyon jól ismerem őket.
Fantasztikus baráti légkör uralkodik a szakosztályban és úgy érzem, maximálisan elfogadnak, maguk közé tartozóknak gondolnak minket is. Ennyi tulajdonképpen már bőven elegendő nekünk. Tudom ezek nagy szavaknak tűnhetnek, de nekünk tényleg csak ennyi kell ahhoz hogy egy jó ügy mellé odaálljunk.
Vannak óriási tehetségeink, Bacskai Balázst a szakértők úgy emlegetik mint a legnagyobb magyar reménységet, hozzáállása, alázata a boksz iránt párját ritkítja, nagyon nagy jövőt jósolok neki, főleg, hogy végre súlycsoportot váltott. Darmos Józsinak itthon nincs ellenfele, szorgalmas, dolgos versenyző.
Nagyon remélem, hogy legalább egyikük az olimpiára is ki fog jutni.




Hirdetések