Dobos Sándor, 2019.05.30. | Jégkorong

Komoly elismerésben részesült a Schiller-Vasas HC játékosa, melyet a Magyar Jégkorong Szövetség szerdai évzáróján vehetett át.

Az Erste Liga szeptemberi sajtótájékoztatóján Szabados Richárd, az Erste Bank vezérigazgatója, a liga alelnöke jelentette be, hogy három különdíjat is alapítottak névadó szponzorként erre az idényre. Akkor még nem sejtettük (csak reméltük), hogy a Schiller-Vasas is érdekelt lehet majd a szezon végén ezen díjak átadásakor, de köszönhetően lelkes, ambiciózus csapatunk üde játékának, végül mégis így lett.

Az Erste Bank „Higgy Magadban” pályázatának Gentleman Award címe Szlama Dánielt illeti meg ebben az évben, merthogy a döntéshozók szerint a fair play szellemét az átlagosnál is jobban tartotta szem előtt a szezon során.

„Nem volt célom, hogy elnyerjem ezt a címet, őszintén szólva a létezéséről sem nagyon tudtam. A szezonban az volt a célom, hogy lehetőleg kiállítás nélkül hozzak le egy-egy mérkőzést, hiszen tudtam, hogy egy emberhátrány a csapatunknak nagy nehezítő körülmény, könnyen térdre kényszeríthet minket. Igyekeztem az egyébként is sok kiállítás mellé újabbakat már nem összeszedni” – mondta Szlama Dániel az elismerés kapcsán.

„Egy nagyon izgalmas, tanulságos év volt az első felnőtt évünk, rengeteget tanultunk. Főleg a szezon második fele volt élvezetes, hiszen akkor már fel tudtuk venni a versenyt az élcsapatokkal is. Akkor már elég sok meglepetést tudtunk szerezni” – tette hozzá az egyébként igen gólerős játékosunk.


Fotók: Mudra László/Magyar Jégkorong Szövetség

S hogy most mi a program a srácoknak?

„Volt már egy rövid pihenőnk a szezon után, de most benne vagyunk a szárazedzésekben, és szerencsére egy héten kétszer jégre is tudunk menni, elkezdtük a felkészülést. A jégen a bottechnikát, a korcsolyatechnikát csiszoljuk, a képesség-fejlesztés van a középpontban. A következő pihenőidőszakban már egyéni edzéstervet is kapunk” – fogalmazott Szlama Dániel, a Schiller-Vasas játékosa.

Tóth Balázs révén még egy kategóriában érdekeltek voltunk, hiszen az Év felfedezettje címre jelölték kapusunkat, itt végül Mihály Ákos kapta a díjat.


Hirdetések