Dobos Sándor, 2019.05.29. | Vízilabda

A VasasPlaket megnyerte az osztályozós párharc első mérkőzését a Komjádi-uszodában a Nagykanizsa ellen. A második meccset szombaton rendezik, a pécsi Abay-uszodában.

Osztályozó-mérkőzés az OB I-ben maradásért:

VasasPlaket–Kanizsa VSE 14-8 (4-2, 4-1, 2-1, 4-4)
Komjádi-uszoda, 200 néző, vezette:
Kun, Marjay

Vasas: Dévai – Miklós L. 2, Sélley-Rauscher 3, Hegedüs G. 1, Halek 2, Takács B., Simon H. 3. Csere: Szabó B. 1, Bencz 2, Hajdu A., Trombitás, Hőna. Vezetőedző: Bóbis Máté

Kanizsa: Pelle – Dobay P., Hertzka O., Dobay G. 3, Fodor R., Salamon A. 3, Mocsári. Csere: Leposa (kapus), Knézy 2, Vadovics Á., Francsics, Szilágyi A., Horváth B., Balli. Vezetőedző: Ludányi Kadosa

Ötméteresek: 3/3, illetve 1/1
Kiállítva cserével: Fodor R. (Kanizsa VSE)

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a VasasPlaket javára.


Bár szívünk szerint a KSI elleni helyosztóval lezártuk volna ezt a balul elsült szezont, a Magyar Vízilabda Szövetség döntése alapján osztályozós párharcra kényszerül(t)ünk a Nagykanizsa csapatával. A kanizsaiak a bajnok BVSC és a KSI helyére feljutó Szeged mögött a harmadik helyen zártak az OB I/B-ben, az MVLSZ állásfoglalása alapján ezzel váltak jogosulttá az osztályozóra az OB I 15. helyén zárt együttesünkkel.

A Kanizsa az OB I/B-ben kétszer is játszott a Vasas második csapatával, mindkét alkalommal döntetlen lett a vége – a második iksz számukra fájó volt, mert így két pontot vesztettek a feljutásért folyó harcban. Trombitás Tamás és Hajdu Attila személyében volt a keretünkben olyan pólós, aki ott volt ezeken a mérkőzéseken.

A Vasas számított a meccs esélyesének, ennek szellemében készültünk a találkozóra. Nos, 3-0-val indultunk Miklós Levente két és Simon Henrik egy góljával, később 4-2-re jött fel a vendégcsapat, csak azért nem zárult 5-2-vel a negyed, mert Hegedüs Gábor ziccerben a korábbi KEK-győztes Pelle Balázsba lőtte a labdát.

Bencz Rolf és Halek Márton gólja nyugtatta meg a Vasas-szurkolókat a második negyed közepén (6-2), és igazából innentől kezdve már nem volt sok izgulnivaló (bár 10-3 után 10-6-ra jött fel a Kanizsa, Salamon Attila elemében volt az egész meccsen).

Reméljük, szombaton sem lesz körömrágás.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések