Jenkei Dániel, 2019.05.22. | Birkózás

Nem úgy sikerült a Vasas SC birkózóinak a kötöttfogású országos bajnokság, ahogy eltervezték, pedig kis híján négy érmet is szereztünk.

A női és szabadfogású országos bajnoki küzdelmek után a kötöttfogásúak is megmutatták magukat, az ő bajnokságuknak a Honvéd Dózsa György úti birkózóbázisa adott otthont.

Tavaly három éremmel zártunk, és Ubránkovics Csaba szakosztály-igazgató ezúttal is hasonló szereplésben bízott. Nem járt messze az igazságtól, hiszen négyen is medálért birkózhattak, de különböző okokból kifolyólag végül egyikük sem járt sikerrel, így összességében csalódás a négy negyedik hely.

Pláne annak tükrében, hogy Kmegy Dániel a körmeccsek során 7-0-s vezetésről veszített, és ha ez nem történik meg, akkor bajnoki ezüstérmesnek mondhatta volna magát 63 kg-ban.

Ferencz Gábor szintén megnyert bronzmeccset veszített el 63 kg-ban, ellenfele 10 másodperccel a vége előtt tudott fordítani.

Ubránkovics Norbert 82 kg-ban mind az elődöntőt, mind a bronzcsatát nagy küzdelemben veszítette el.

Fodor Tamás pedig a saját súlyánál feljebb, 97 kg-ban próbált szerencsét, ahol nagy erőbedobásra késztette válogatott ellenfelét az elődöntőben, majd veresége után nem volt elég koncentrált a harmadik helyért folyó párharcban.

És a negyedik helyeknek itt még nem volt vége, hiszen sportolóink teljesítménye a klubok összesítésben is erre a pozícióra volt elég, a házigazda Honvéd, a Cegléd és a BVSC mögött.

Ubránkovics Csaba szakosztály-igazgató így értékelt: - Természetesen bosszantó ez a mérleg, de el kell fogadni, hogy a birkózásban ilyen apróságokon múlhat egy-egy érem sorsa. Tavaly meg tudtuk nyerni a fontos meccseket, idén viszont mindenki elszúrta. Ennek ellenére a versenyzőim formája biztató volt, egy-egy kihagyást leszámítva hozták azt a szintet, ami elvárható volt.

 

fotó: Magyar Birkózó Szövetség


Hirdetések