Dobos Sándor, 2019.05.18. | Vízilabda

A 15. helyen végzett a VasasPlaket az OB I 2015/19-es szezonjában, miután másodszor is legyőzte a KSI csapatát.

E.ON OB I, a 15. helyért, 2. mérkőzés:

KSI SE–VasasPlaket 10-11 (3-4, 2-5, 3-2, 2-0)
Margitsziget, Széchy-uszoda, 100 néző, vezette: Marjay, Várkonyi

KSI: Bányai – Bóbis B. 3, Tóth-Gili, Schmölcz, Turnai B. 1, Gábor 2, Horváth Á. 1. Csere: Grieszbacher (kapus), Tóth B., Dávid 2, Lantos, Rádli, Pető 1, Vékony. Vezetőedző: Horváth János

Vasas: Dévai – Miklós L. 1, Sélley-Rauscher 3, Hegedüs 2, Halek 1, Takács 1, Simon 1. Csere: Bencz 2, Trombitás, Hőna, Hajdu A., Major. Vezetőedző: Bóbis Máté

Gól/emberelőny: 3/9, illetve 1/5
Ötméteresek: -, illetve 3/3

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0, a VasasPlaket javára.


Szabadtéren, a Széchy-uszodában rendezték meg a bajnokit szombat délelőtt, de nem ez volt az oka, hogy a sorok írójának és az újságíróknak, fotósoknak körülményes volt a bejutás a medencetérbe: lényegében mindig az, sajtóigazolvány, klubsajtós igazolvány vagy épp előzetes akkreditációs levél ide vagy oda… (Már elszámoltunk párszor tízig a lefújás óta, most is ezt tesszük…)

Szóval a meccs: a Vasasnak kötelező volt megnyernie ezt a találkozót (is), hogy elkerülje a végítéletet, és végül meg is nyerte, annak ellenére, hogy a legvégén (volt plusz négy, plusz három is sokáig a javunkra) a KSI az egyenlítésért támadhatott!

A mieink a 15. helyen végeztek, a következő másfél hétben eldől, hogy ez osztályozót ér vagy sima bentmaradást.

Bóbis Máté, a VasasPlaket vezetőedzője:
"Nyilván nem úgy terveztük, hogy a 15. helyért fogunk játszani, de ha már így alakult, nekünk ezt kötelező volt megszerezni. Az első két negyedben, de leginkább a másodikban nagyon jól játszottunk, és az ott megszerzett előnyünk kitartott a végéig. Gratulálok a KSI-nek, mert megnehezítették a dolgunkat."


Hirdetések