Dobos Sándor, 2019.05.12. | Kosárlabda

A Honvéd összességében egyetlen triplával volt jobb, így az 5. helyért játszhat.

NB I/B Piros-csoport, az 5-8. helyért, második mérkőzés:

Budapesti Honvéd SE – Vasas Akadémia 73-64 (17-20, 21-13, 21-19, 14-12)

Honvéd: Tichov 15/9, Horváth Á. 21/12, Pintér D., Szentirmai 8, Debreceni 4/3. Csere: Stefán 10/3, Bea 2, Mucza 4, Fülöp 9, Kármán. Vezetőedző: Puskás Artúr

Vasas: Katona 9/9, Andrássy 16, Moravcsik 5/3, Boros 7, Kelenföldi 3/3. Csere: Kovács B. 12/3, Kozma 5/3, Sólyom 3, Barócsi 2, Steier 2, Radics. Vezetőedző: Faragó Péter

A párharcból továbbjutott a Budapesti Honvéd 149-146-os összesítéssel.


Maradtunk az egy győzelemnél: mármint csak egyszer tudtuk legyőzni ebben a szezonban a Honvédot. Még ez sem lett volna baj, ha megőriztünk volna az első mérkőzésen összeszedett előnyből valamennyit. Akkor 82-76-ra nyertünk a fővárosi rivális ellen, most 9 ponttal maradt alul csapatunk, ezzel elvesztette ezt a párharcot.

A Vasas Akadémia ezzel együtt jó szezont fut, ismét a playoffba jutott, a fiatal játékosok tovább fejlődtek a roppant kiegyensúlyozott bajnokságban.

A 7. helyért minden bizonnyal a PVSK-val kell játszani.


Forrás: hunbasket.hu

Puskás Artúr, a Budapesti Honvéd vezetőedzője: „Gratulálok a csapatomnak a továbbjutáshoz. Ezzel eldőlt, hogy az utóbbi 22 év legjobb eredményét érjük el a bajnoki küzdelmek során. Emelem kalapom a játékosaim előtt. Fáradtan, enerváltan, temérdek hibával játszva tudtunk két vállra fektetni egy rendkívül masszív Vasast. Az ilyen típusú, inkább a szív és az akarat által kibrusztolt győzelmek rengeteget érnek a mi fiatal gárdánknak. Szeretném külön megköszönni kiváló szurkolótáborunknak a buzdítást és kérem őket, segítsenek megszerezni az 5. helyezést!”

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője: „Gratulálok a Honvédnak, hogy játszhat az 5. helyért. Mi sajnos túlzottan sok bosszantó, buta hibát vétettünk ezen a mérkőzésen ahhoz, hogy tudjunk nyerni egyáltalán. Mi itt nem a hatpontos előnyünk megtartására, hanem a győzelemre játszottunk, ám végül nem tettük magunknak lehetővé, hogy jól tudjuk befejezni a derbit.”


Hirdetések