Dobos Sándor, 2019.05.11. | Vízilabda

A VasasPlaket megnyert a 15. helyért vívott párharc első mérkőzését a KSI ellen.

E.ON OB I, a 15. helyért, 1. mérkőzés:

VasasPlaket–KSI SE 8-5 (3-2, 3-3, 1-0, 2-0)
Komjádi-uszoda, 150 néző, vezette: Kun, Berki

Vasas: Dévai – Miklós L. 2, Sélley-Rauscher, Hegedüs G., Halek 2, Simon H., Takács B. Csere: Bencz 4, Szabó B., Hajdu A., Hőna. Vezetőedző: Bóbis Máté

KSI: Bányai – Tóth B., Bóbis B. 2, Dávid, Hevesi, Gábor L., Horváth Á. 1. Csere: Tóth-Gili 1, Schmölcz 1, Turnai B., Pető, Vékony, Lantos, Turnai B. Vezetőedző: Horváth János

Gól/emberelőny: 4/7, illetve 2/10
Ötméteresek: 1/2, illetve 1/1
Kipontozódott: Miklós L. (29.)

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Vasas javára.


A 15. helyért megy a párharc, amelynek vesztese kiesőhelyen végez a bajnokságban. Mondani sem kell, hogy a Vasas nem szeretne kiesni, de pontosan ugyanígy érez a KSI is, ráadásul ők már a szezon elején tudták, minden bizonnyal az utolsó hely elkerüléséért játszanak a helyosztók során.

Nem gondoltak arra, hogy a Vasas lesz az ellenfél, de ezen már nem rugózunk mi sem tovább.

Legyen elég annyi, hogy Dévai Kristóf folytatta remeklését a kapuban (ezúttal 13/18-as mutatóval zárt, ez 73 százalékos védési mutató), Bencz Rolf négy góllal jelezte, hogy ő bizony a következő szezonban is az OB I-ben szeretne lövöldözni, és végre Halek Márton is gólokkal jelentkezett (nem hagyjuk ki azért Miklós Leventét sem, ő is duplázni tudott).

Ezzel együtt voltak nehéz pillanatok, sokat hibázott a csapat, és ahogyan Bóbis Máté a meccs végi sajtótájékoztatón fogalmazott, ez a játék kevés lesz a folytatásban.

Kemény második mérkőzés vár a Vasasra, ráadásul azt nem a Komjádiban, hanem a nyitott Széchy-uszodában rendezik május 18-án.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések