Dobos Sándor, 2019.05.08. | Kajak-kenu

A hétvégén elkezdődik a gyorsasági kajak-kenu szezon, Szolnokon rendezik a hagyományos rangsoroló versenyt. Solti László, a Vasas SC kajakosa is ott lesz, számára ebben az évben – egyelőre – az 1000 méter élvez prioritást.

Kiváló erőfelmérő lesz a szolnoki verseny, a teljes mezőny képbe kerülhet arról, hogyan áll a felkészülésben. Többször írtunk már arról, hogy maratoni világ- és Európa-bajnokunk, vb-ezüstérmesünk, Solti László a maraton mellett a hagyományos szakágban is nagy tervekkel bír, és most az elképzeléseit új lendülettel próbálja megvalósítani.

„A szolnoki hétvége egy tájékoztató-verseny, különösebb tétje még nincs, de nagyjából kiderül, ki hol áll a felkészülésben. Jómagam túlvagyok egy edzőváltáson: ezentúl Demeter Istvánnal és Hajdú Botonddal készülök tovább. Giczy Csabának rendkívül sokat köszönhetek, lényegében azt, hogy idáig eljutottam, de úgy éreztem, egy kis vérfrissítésre van szükségem” – fogalmazott a Vasas kajakosa, aki Csepelen végzi az edzéseket (az Óbudai Ganz Vízisport Egyesület szakemberei ott edzik a versenyzőket).

„Két és fél, három hete dolgozunk együtt, nagyon bizakodó vagyok, és úgy érzem, nemcsak én vagyok motivált, hanem az edzőim is. Jó kis állomás lesz ez a szolnoki, megbeszéltük, mire kell figyelnem, mit kell ezen a hétvégén teljesítenem. Ebben az évben is az 1000 méter egyes élvez prioritást, bízom benne, hogy jó eredményt tudok elérni, a második válogatóra már szerintem olyan állapotban leszek, ami növeli az esélyeimet. Aztán az év végén újra jön majd a maraton, de az még messze van” – tudtuk meg klubunk élversenyzőjétől, aki elmondta, hogy 500 méteren is elindul majd a válogatón, elvégre 5000 méteren (ahol szintén van esély a válogatott kerettagságra) éppen 500 méter után van az első forduló, azaz a megfelelő gyorsítás elsajátítása elengedhetetlen.

Az 1000 méteres távon egyébként jelezte indulását a szám itthoni első számú versenyzője, Kopasz Bálint, a visszatérő Dombvári Bence, az ifi világbajnok Kós Benedek, a „veterán” Kammerer Zoltán is, vagy éppen a Vasas SC fiatal, 19 éves versenyzője Kovács Gergő is. A kajak kettesek 500 méteres versenyszámában rajthoz áll a Vasas fiatal párosa, Szabó Dominik és Szántói Szabó Tamás.

Az első válogatóverseny egyébként május 24-25-én lesz, közeleg tehát a már téttel bíró verseny is a kajak-kenu mezőny számára.


Hirdetések