Dobos Sándor, 2019.05.06. | Jégkorong

A 2004-es korosztály képviselői vettek részt egy hatcsapatos tornán, amelyre az utolsó pillanatban hívták meg a Vasast – a korábban kialakított jó partneri viszonynak hála.

A Mountain Cup Challenge nevet viselő U15-ös tornán még április végén járt a Vasas 11 fős csapata, amely kiegészült az Óbudai Hockey Academy öt játékosával. Hoffmann Attila, U16-os együttesünk vezetőedzője foglalta össze, miért és kikkel utaztunk ki Torinóba, s hogy mi volt ennek a tornának a legfőbb célja.

„Ezt a tornát az a csoport szervezi, amelyik a kanadai utazásainkat is lehetővé tette, az ottani fejlesztőtáborok mellett Európában is vannak nemzetközi tornák, amelyekben érdekeltek. Az utolsó pillanatban lemondta a részvételt egy erős csapat, így megkerestek minket. Egyébként is szerettem volna, ha a szezonban nemzetközi tornán is részt vehetettünk volna, de ez a sűrű program miatt kivitelezhetetlen volt. A sors érdekessége, hogy most mégis lett rá lehetőségünk egy véletlen helyzetből adódóan, ezúton is szeretném megköszönni a Vasasnak, hogy támogatta a részvételünket. A tornát egy erőfelmérőnek fogtuk fel, egy 2005-ös játékos, Paska Levente kivételével azokat a 2004-es játékosokat vittük el, akik a következő szezonban az U16-os csapatban meghatározó szerepet kapnak. Ők idén a 2003-asok mellett játszottak a serdülőknél, de jövőre szintet kell lépniük, jó volt megnézni, hol tartunk, hol járunk. A csapatunk kiegészült az Óbudai Hockey Academy öt játékosával, nekik is jó volt, hogy megismerkedtek egy kicsit a Vasassal. A torna nagyon jó hangulatban telt, három ellenfelünk erős volt, két csapat talán egy más szintet képviselt. Jó mérkőzéseket játszottunk, és szerencsére a döntőben is jobbak voltunk, így nyertük meg a tornát” – foglalta össze Hoffmann Attila, akit Fekecs Norbert kísért el Torinóba a szakmai stábból.

Az U16-os csapat idei kerete egyébként ezt megelőzően még egyszer újra összeállt, hiszen részt vett a hazai rendezésű Golden Puck nemzetközi tornán, ahol Hoffmann Attila elmondása szerint roppant erős mezőny gyűlt össze.

„Rendkívül kemény volt a torna, komoly és fizikálisan kemény meccseket játszhattunk, nagyon örülök, hogy a számszerű eredmény, azaz a 7. hely ellenére helytálltunk. Egyik erős csapat sem vert minket agyon, se a fehéroroszok, se a szlovákok. Jó erőfelmérő volt ez a torna is, és ha a fiúk hasonlóan dolgoznak a folytatásban, az ifibajnokságban két év múlva – amikor újra összeállnak – dobogós esélyeik is lehetnek” – tette hozzá a szakember. 


Hirdetések