Jenkei Dániel, 2019.05.06. | Birkózás

Vasasos bajnoki címek és érmek is születtek hétvégén Szigetszentmiklóson a szabadfogású férfi és női országos bajnokságon.

Remek körülmények között, a korábbi vasasos kiválóság, Virág Lajos által felügyelt, minden birkózóigényt kielégítő szigetszentmiklósi csarnokban rendezték a 2019-es szabadfogású országos bajnokságot.

A hölgyeknél az elmúlt években dominált a Vasas, idén azonban kicsit más lett a szájízünk.

Két tavalyi világbajnoki résztvevőnk, Vanessa Wilson és Köteles Alexandra különböző okok miatt nem léptek szőnyegre a 2019-es ob-n, ez pedig két biztosnak tűnő éremtől fosztotta meg küldöttségünket.

Sastin Marianna ott volt Szigetszentmiklóson, ám csalódottan távozott, hiszen úgy lett országos bajnok, hogy végül birkóznia sem kellett. Potenciális ellenfelei nem vállalták a megmérettetést…

Elekes Emese 72 kg-ban viszont három meccset is vívott, és nagy fölénnyel lett bajnok, Papp Melánia pedig ezüstéremnek örülhetett 50 kg-ban.

A nehezített terep ellenére még ez a mérleg is elég volt ahhoz, hogy a Vasas legyen legeredményesebb egyesület a női versenyekben.

A férfiaknál 86 kg-ban volt a legizgalmasabb küzdelem a mieink szempontjából, hiszen miután három versenyzőnk is egy csoportba került a húzás során, végül egymás között osztották el a helyezéseket. A Németországból hazatérő Lukács-Farkas András második lett, Ubránkovics Norbert harmadik, míg a szakosztálynál edzőként is dolgozó Bábszky Gergelynek ezúttal egy ötödik hely jutott osztályrészül.

Emellett is összejött egy érem, hiszen Fodor Péter az óriások között, 125 kg-ban lett harmadik, a vasasos pontok számát pedig Turbucz István (61 kg) és Ladjánszki Ádám (70 kg) ötödik helye növelte.

Ez összességében azt hozta magával, hogy a Vasas lett a férfiaknál a harmadik legeredményesebb klub.

 

 

Ubránkovics Csaba szakosztály-igazgatót kértük értékelésre:

- Tavaly gyakorlatilag minden összejött nekünk ezen az ob-n, idén viszont bőven voltak hiányzók és egyéb nehezítő tényezők, így véleményem szerint kihoztuk magunkból a maximumot. Sajnáltam, hogy Sastin Marianna ellen senki sem akart kiállni, inkább más súlycsoportban indultak az ellenfelek. Ha Marianna tudta volna előre, hogy nem birkózhat, ő is más súlyban nevezett volna. Elekes Emese sima győzelmeket aratott, és Papp Melánia ezüstérme is a realitást tükrözte a címvédő Köteles Alexandra hiányában. A fiúknál 86 kg-ban peches volt a húzás, de utána mindhárom versenyző remekül hozta magát, Fodor Péter 125 kg-ban véleményes meccsen kapott ki az elődöntőben, de a bronzért nagyon jól birkózott, Fodor Tomi pedig 97 kg-ban szerencsétlen körülmények között vérzett el az első meccsén, az ő formájában is benne lehetett volna egy érem. A következő hétvégén jönnek a kötöttfogásúak, ott jóval erősebb a mezőny, tavaly összejött három érem, én pedig most is hasonló szereplésben bízom.


Hirdetések