Dobos Sándor, 2019.05.01. | Vízilabda

Szabó Bence négy gólja, valamint Dévai Kristóf jó teljesítménye a kapuban – ezek mindenképpen kellettek a szerdai győzelemhez, de a negyedik negyedben kapott négyperces kaposvári kiállítás is jókor jött.

E.ON OB I, rájátszás, a 13-16. helyért, 1. mérkőzés:

VasasPlaket–Kaposvári VK 12-7 (2-3, 2-1, 2-1, 6-2)
Komjádi-uszoda, 300 néző, vezette:
Várkonyi, Ercse

Vasas: Dévai – Miklós 1, Sélley-Rauscher 3, Hegedüs G. 1, Simon H. 2, Halek, Takács B. Csere: Bencz 1, Szabó Bence 4, Trombitás, Hőna, Hajdu A., Major. Vezetőedző: Bóbis Máté

Kaposvár: Krémer – Kovács O., Giga 1, Berta 3, Dobos D., Pataki, Tóth K. Csere: Lukács Á., Németh L., Vindisch 1, Juhász-Szelei 1, Németh B. 1, Telegdy. Vezetőedző: Berta József

Gól/emberelőny: 4/8, illetve 3/14
Ötméteresek: 2/2, illetve -
Kipontozódott: Miklós L. (20.), Hőna (25.), Takács B. (29.), illetve Kovács O. (28.)
Kiállítva cserével: Berta (32.)
Kiállítva brutalitásért 4 percre: Telegdy (27.)

Az egyik fél hetedik pontjáért vívott párharc állása: 4-4.


Nem volt választási lehetőség: győznie kellett a Vasasnak ahhoz, hogy folytatódjon a párharc, hiszen 1-4-ről kezdtük a Kaposvár elleni küzdelmet. Vereség esetén csak a 15. helyért játszhatnánk, az pedig minimum osztályozót jelent.

Nagy volt tehát a tét, és a meccs első két negyede tovább fokozta az izgalmakat, nem sikerültek igazán a befejezések, vagy Krémer Balázsba lőttük a helyzeteket, vagy a blokk mentett, pedig ezek a helyzetek megvoltak. A vendégek lazábban és bátrabban lőttek, és eleinte el is jutott a hálóig a labda, de miután bemelegedett, Dévai Kristóf kifejezetten jól védett.

Ez volt a későbbi siker egyik záloga, de örömteli volt Szabó Bence pontossága is, ő ugyanis – ahogyan az előző fordulóban Szombathelyen is – négy gólig jutott, az egyik egy ejtés után született, ez volt a legszebb jelenet a meccsen.

De ezzel együtt is „csak” 6-5-re vezettünk a zárónegyed előtt, nagy izgalmak vártak ránk. 5 és fél perccel a vége előtt viszont Ercse Norbert játékvezető Telegdy Andrást brutalitásért 4 percre kiállította (így a következő meccsen nem játszhat). Az ítélet utáni büntetőt Sélley-Rauscher Domonkos értékesítette, így kicsit megnyugodhattunk, és aztán később is jól ki tudtuk használni az emberelőnyt.

A vége így biztos siker lett, a java viszont csak ezután jön: szombaton is nyerni kell, hogy a KSI-t felülmúló, ezzel továbbjutó UVSE ellen a 13. helyért játsszunk.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések