Jenkei Dániel, 2019.04.26. | Röplabda

Szenzációs teljesítménnyel nyerte meg hat év után újra a bajnokságot a Vasas Óbuda női röplabdacsapata.

NŐI EXTRALIGA, DÖNTŐ, III. MÉRKŐZÉS
VASAS ÓBUDA – FATUM-NYÍREGYHÁZA 3:0 (11, 14, 22)
Folyondár utca, 700 néző.
Vezette: Halász T., Kiss Z.

Vasas Óbuda: Dékány 14, Abdulazimova 9, Tiemi 2, Török K. 13, Lopes Da Silva 4, Kostelanská 8. Csere: Božičević (liberó)
Vezetőedző: Jakub Głuszak



Nyíregyháza: White 2, G. Francesco, Mayfield 9, Kalicsanin 6, Inneh-Varga 6, Brisebois 10. Csere: Tóth F. (liberó), Ancsin K., Matics, Szabó L. 1, White.
Vezetőedző: Hollósy László

Az eredmény alakulása:
1. játszma: 4:0, 10:7, 16:8, 20:10, 24:11.
2. játszma: 11:0, 12:4, 15:9, 20:10, 24:12.
3. játszma: 0:1, 6:4, 10:10, 16:14, 16:16, 22:18, 24:22


Az első két ötszettes drámát hozó, és egyaránt Vasas-győzelemmel záruló finálébeli meccs után sok olyan dolog volt, amire nem számítottunk...

Az egyik ilyen, hogy a harmadik meccs elején kiszámolják szurkolóink az ellenfelet, márpedig így történt, amikor az nyitószettben 20-10-re alakult az állás a mi szempontunkból. Álomszerűen domináns játékkal húztuk be a játszmát, mindössze 11 pontot engedélyezve a hitehagyottá váló nyírségieknek.

Ennél is jobban tátottuk a szánkat, amikor a második játszma elején Dékány Bernadett zsinórban tizenegyszer is lement a sarokba nyitni. 11-0 állt a táblán a javunkra... Mindez egy bajnoki döntőben... Ne is ragozzuk!

Ha már szájtátás, a Vasas-tábor nem ezzel volt elfoglalva, ők bizony végigordították a meccset, így aztán tényleg a régi szép időket, a 7-8 évvel ezelőtti korszakot idézte a Folyondár utcai hangulat.

A játszma pedig  közben meglett, higgadtan tartottuk az előnyt, és már csak egy szett hiányzott a bajnoki címhez...

Persze a Fatum Nyíregyháza remek csapat, így felálltak a padlóról a számukra demoralizáló kezdés után, a harmadik játszma az addigiakkal ellentétben igencsak szorosan alakult.

A csapatunkat elnézve valahogy mégsem tudtuk elképzelni, hogy itt baj lehet.

Valószínűleg más se, hiszen amikor a harmadik szett közepén a sajtóhelyen ülve az ember rápillantott a Nemzeti Sport riporterének laptopjára, a szövegszerkesztőben már ott virított a cím:  "Hat év után újra bajnok a Vasas Óbuda."

Persze a cikk még nem volt éles, de hát ugye az a fránya medve, meg az ő bőre. Szóval kicsit kényelmetlen érzésünk támadt...

Végül ebből sem lett gond, Jakub Głuszak lányain ezen a pénteken tényleg nem lehetett kifogni, és a játszma végén hatalmas szívvel és hideg fejjel zárták le a meccset, és lettek csapatkapitányuk Ana Tiemi nyitása, és feladása, majd Nuria Lopes da Silva villanása után az Extraliga 2018/2019-es bajnokai!

Hangsúlyozzuk rögtön, egy roppant erős bajnokságot nyertünk meg, egészen hihetetlen teljesítménnyel, magabiztos alapszakasz győzelemmel, majd az elődöntőben és a döntőben végig hibátlanul teljesítve. Röviden: teljesen megérdemelten

Az ünneplés során pedig az is látszott, hogy mennyire egységes ez a Vasas Óbuda, ide értve fiatal és kicsit idősebb játékosokat, magyarokat és külföldieket, a stábot, no meg a Vasas-tábort is.

Hosszú volt ez a hat év...


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések