Jenkei András, 2019.04.24. | Röplabda

Nyíregyházán is ötszettes mérkőzést vívott a bajnoki fináléba jutott két csapat, és a végén ezúttal is a Vasas Óbuda örülhetett.

Fatum Nyíregyháza – Vasas Óbuda 2-3 (21, -19, 17, -22, -14)
Nyíregyháza, 1000 néző.
Vezette: Bátkai-Katona, Jámbor

Nyíregyháza: White 10, Francesco 2, Matic 6, Kalicanin 15, Varga 19, Brisebois 27. Csere: Tóth F. (liberó), Szabó L., Mayfield 5.
Megbízottedző: Toma Sándor

Vasas: Dékány 15, Abdulazimova 15, Ana Tiemi 4, Török K. 11, da Silva 9, Kostelanská 22. Csere: Božičević (liberó), Mihály.
Vezetőedző: Jakub Głuszak

A bajnoki alapszakasz során az egyik (a kettő közül) nyíregyházi vendégszerepléséről győzelemmel tért haza a Vasas Óbuda, és hasonlóban bizakodtak szurkolóink ezúttal is. A hétfői ötszettes összecsapás után mindössze 48 órája volt a regenerálódásra a két félnek, aztán a szerda este során „ismételtek" a csapatok. Ezúttal is a lehető leghosszabb forgatókönyv szerint zajlottak az események, ismételten piros-kék sikerrel!
A Vasas Óbuda az idény során is többször tanújelét  adta, hogy kifogástalan küzdőszellem jellemzi az együttest, ebben ezúttal sem kellett csalatkoznunk. Kétszer is hátrányba kerültünk a találkozón, ám mindkétszer sikerült az egyenlítés, és a döntő szett végén is mi örülhettünk.

Az első meccshez hasonlóan kiegyensúlyozott pontgyűjtéssel indult az összecsapás, sokáig egyik fél sem tudott jelentősebb előnyre szert tenni, a végjátékban azonban a vendéglátók voltak az összeszedettebbek. A folytatásban fordult a kocka, a szett közepétől pedig precíz játékkal egyértelművé tettük a fölényünket. Persze az ezt követő újabb irányváltás is bőven benne volt a pakliban, ekkor a hazaiak játéka javult fel, a mieink pedig kapkodni kezdtek, nem mutatkozott esély a vezetés megszerzésére.
Amikor aztán nagyon kellett jött (számíthattunk rá) a már emlegetett „kifogástalan küzdőszellem", ami elsősorban a mezőnymunkában volt tetten érhető. Ezzel pedig sikerült kihúzni a nyíregyházi támadások méregfogát. Igaz jelentős előnyt (23-17) adtunk le a negyedik szett hajrájában (23-22), de végjátékban így sem remegtek meg a lányok és egyenlítettünk.

Jöhetett – akárcsak hétfőn –  a döntő szett. Többször kerültünk ígéretes előnybe, ám a végjátékban egyenlítettek a nyírségiek (13-13). Ezt követően első mérkőzéslabdánkat még hárította ellenfelünk, a másodikat viszont a végig sokat vállaló Ayshan Abdulazimova kihasználta, így 2:0-ás előnnyel várja a Vasas Óbuda a péntek délutáni (17:30) harmadik mérkőzést.


Hirdetések