Jenkei Dániel, 2019.04.21. | Röplabda

Húsvéthétfőtől kétnaponta találkozik egymással a Vasas Óbuda és a Nyíregyháza együttese. A tét nem kevesebb, mint a bajnoki cím. Dékány Bernadettel, válogatott ütőjátékosunkkal hangolódunk.

- Együtt néztétek a csapattal a Nyíregyháza-Békéscsaba elődöntő utolsó mérkőzését. Te kinek szurkoltál?

Vegyes érzelmeim voltak, bár az igaz, hogy a szezon során nekünk eddig jobban ment a Nyíregyháza ellen, így nem bántam, hogy végül ők kerültek be mellénk a döntőbe.

- Milyen volt a Ti hárommeccses elődöntőtök az UTE ellen?

A playoff-ra ők is nagyon felszívták magukat, de erre számítottunk is. Főleg az első két alkalom volt kemény, a Tungsram-csarnokban például majdnem el is ment számunkra a meccs. A harmadikon pedig már két fáradtabb csapat találkozott, éppen ezért is volt nagyon fontos, hogy le tudjuk zárni a párharcot.

- Ez által jóval több pihenőtök volt a döntő előtt, mint a Nyíregyházának.

Ugye ez örök kérdés az ilyen párharcokban, hogy mi a jobb: pihentebben érkezni, vagy közvetlenül a meccspörgésből folytatni. Nem tudok rá válaszolni, de nekünk szerintem nem is ezzel kell foglalkozni, hanem a saját felkészülésünkkel. Hozzáteszem, a Nyíregyháza is tud azért egy hetet pihenni, úgyhogy egyenlő esélyek lesznek.

- Milyen munkát végeztetek ebben a kéthetes meccsmentes periódusban.

Nem volt extra dolog a programban, ugyanúgy kondiztunk, fejlesztettük a technikát, és voltak szabadnapok is, most pedig már a csapatjátékot gyakoroljuk, na meg persze az ellenfél kivideózása sem maradhat el.
 


- Gondoltad volna, amikor januárban némi meglepetésre hazaszerződtél a Vasashoz, hogy ilyen hamar alapember leszel?

Nyilván az volt a célom, hogy segítsem a csapatot a nemzetközi tapasztalatommal, de az számomra is kellemes meglepetés, hogy ilyen hamar bekerültem a kezdőbe. A legfontosabb az volt, hogy mind fizikálisan, mind technikailag visszahozom magamat az elvárt szintre. Ez elég jól sikerült, de azért még mindig dolgozom rajta.

- Milyen edző Jakub Gluszak?

Tetszik, hogy szinte sose veszti el a fejét, csak nagyon ritkán vannak kitörései, és ennek köszönhetően folyamatosan nyugalmat tud sugározni nekünk. Emellett azt látom, hogy technikailag is rengeteg dolgot tud megtanítani a fiataloknak. Hamar megtaláltuk a közös hangot.

- Milyen bajnoki döntőt jósolsz?

Ha a kezdőket nézzük, akkor két tapasztalt csapat találkozik, így szerintem kiegyensúlyozott meccsek lesznek. Nyilván fel kell készülnünk fizikálisan és mentálisan is mindenre, lesznek extrém helyzetek a pályán belül és kívül egyaránt, pláne így, hogy kétnaponta játsszunk majd. Mondanom sem kell, hogy a hétfői meccset milyen fontos lenne megnyerni a Folyondárban.

- A nyíregyházi arénát egyébként szereted?

Igen, jó volt ott játszani, ideálisak a terem perifériái, tehát ezen semmi nem fog múlni, de ahogy mondtam, most még csak és kizárólag a hétfői, hazai meccs megnyerése van a fejünkben.


Az egyik fél három győzelméig tartó bajnoki döntő menetrendje:


április 22., 19.00: Vasas-Nyíregyháza, Folyondár utca
április 24., 19.00: Nyíregyháza-Vasas, Continental Aréna
április 26., 17.30: Vasas-Nyíregyháza, Folyondár utca
április 28., 17.30: Nyíregyháza-Vasas, Continental Aréna - ha szükséges
április 30., 19.00: Vasas-Nyíregyháza, Folyondár utca - ha szükséges

 


Hirdetések