Jenkei Dániel, 2019.04.12. | Karate

Sok érem, összesített harmadik hely, és remek csapathangulat. Ez jellemezte a 2019-es Széki Kupát karatésaink számára.

- A bátaszéki karatésok által megrendezett Széki Kupa az elmúlt években az egyik legnagyobb vidéki versennyé nőtte ki magát. A mi versenyzőinknek is egy fantasztikus gyakorlási, fejlődési lehetőség ez a megmérettetés, így évről évre visszajárunk Szekszárdra – egyre nagyobb csapattal. A versenynek hagyományosan csapatépítő jellege is van. Sportolóink egész nap együtt vannak, a kisebbek és a nagyobbak végignézhetik egymás küzdelmeit, szurkolhatnak egymásnak, és a különböző csoportokban edző gyerekek még szorosabb barátságot köthetnek. Ennek megfelelően idén egy nagy busszal utaztunk le, melyet teljesen megtöltöttünk versenyzőinkkel. - mondta el elöljáróban Egri Tamás szakosztály-igazgató.

A március 23-án megrendezett XXIV. Széki Kupa az eddigi legrangosabb volt, mind a népes mezőnyöket, mind a válogatott karatésokkal teletűzdelt kategóriák erősségét tekintve. A hazai karate apraja-nagyja elindult a szekszárdi versenyen, mely a kicsiknek a szezon egyik fő versenyét jelentette, a korosztályosok pedig kitűnő gyakorlási lehetőséghez jutottak a hátralévő kvalifikációs viadalok előtt.

A jó hangulat mellett jó teljesítmény jellemezte a napot a mieink számára. Katások, kumitések, kicsik, nagyok nagyon jól szerepeltek, és ez az eredményekben is megmutatkozott.

6 aranyat, 4 ezüstöt és 15 bronzérmet nyertek sportolóink.

Aranyérmes lett: Bán Dominik (2x), Barta Roland, Borbély Márk, Geréd-Király Tamás és Steiner Dávid.

Ezüstérmet szerzett: Barta Roland, Hetesi Balázs, Mérő Bálint és Udvari Zsófia.

Bronzérmes lett: Borsos Alexa, Czudor Olivér, Csicsay Gergely (2x), Forgács Richárd, Geréd-Király Péter, Geréd-Király Tamás, Halász Tamás, Kolman Ákos, Légrádi Lola, Lipcsey Dorottya (2x), Mérő Bálint, Pócsi Petra és Zámodics Réka.

A sok egyéni helyezés csapatösszesítettben is meghozta az eredményét: a Vasas a résztvevő egyesületek közül a harmadik helyen végzett.

 


 


Hirdetések