Jenkei Dániel, 2019.04.04. | Ökölvívás

Rangos ökölvívótornának ad otthont szombaton a Vasas SC és a Vasas-Süllős Boxing Team. A férfiaknál Harcsa Zoltán és Oroyovwe O. Isaac összecsapása bajnoki döntővel ér fel, a Vasas másik válogatott élversenyzője, Fodor Milán pedig bemutató mérkőzést vív Görbics Gábor amatőr- és profi kick-box Európa-bajnokkal. A verseny idősebb Süllős Gyulának állít emléket, akit a legeredményesebb magyar bokszklub megmentőjeként tisztelnek a Fáy utcában. Munkáját fia, ifjabb Süllős Gyula folytatta, irányításával a Vasas-Süllős Boxing Team visszanyerte régi fényét. 

A tornán serdülő, junior és felnőtt ökölvívók lépnek szorítóba - nők és férfiak egyaránt. A budapesti klubok versenyzői mellett Ózdról, Kaposvárról, Mezőtúrról, Tatabányáról is érkeznek sportolók, hogy megmérkőzzenek a házigazda Vasas bokszolóival.

A férfiaknál a Kőbánya SC bokszolója, Oroyovwe O. Isaac vágna vissza Harcsa Zoltánnak az országos bajnokság decemberi döntőjében elszenvedett vereségért. Mindketten többszörös válogatottak, de a Vasas versenyzője a nagyobb név. Harcsa Zoltán 2013-ban és 2017-ben is bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon. Mellette az Európa Játékok bronzérmese, a londoni Nyári Olimpiai Játékokon – egyedüli magyar pontszerzőként - 5., és olimpikon volt a legutóbbi riói Nyári Olimpiai Játékokon is.

További érdekesség a férfiak mezőnyéből, hogy a Vasas másik válogatott élversenyzőjével, a 64 kg-os Fodor Milánnal szemben senki nem vállalta a megmérettetést, így ő egy súlycsoporttal feljebb, 69 kg-ban bemutató mérkőzést fog vívni azzal a Görbics Gáborral, aki amatőr válogatott ökölvívóként többször szerepelt bajnoki döntőben, nyert Bocskai és Zlatko Ribics Emlékversenyt és a küzdősportok olimpiájának győztese. Ugyancsak amatőrként kétszeres kick-box Európa-bajnok is. A profik táborában ökölvívóként magyar és szlovák bajnok, és nemrégen a walesi gálán a kazah amatőr olimpiai- és világbajnok Daniyar Yeleussinov-tól csak pontozással szenvedett vereséget! Mellette profi K-1 Venum Világbajnok, profi kick-box Európa-bajnok (WAKO) és a WKA interkontinentális bajnoka.

Az emlékversenyt 7. alkalommal rendezik meg a Vasas-Süllős Boxing Team névadója, idősebb Süllős Gyula emlékére. 

Édesapám igazi sportember és valódi példakép volt. Erélyes és erényes ember, akinek szent volt a becsület és az adott szó” – nyilatkozta ifjabb Süllős Gyula, aki édesapja örökébe lépve elnökként irányítja a Vasas SC ökölvívó szakosztályát. Vezetése alatt a Vasas-Süllős Boxing Team jelentős infrastrukturális fejlesztéseket valósított meg, a Vasas 2012-ben átadott ökölvívó terme a sportág regionális központja lett az elmúlt években. 
 


Idősebb Süllős Gyula, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség egykori alelnöke 2009-ben hunyt el. Hűségesen és elkötelezetten támogatta a sportágat, a Vasas szakosztályát ő mentette meg. Névadó szponzorként állt a legeredményesebb magyar bokszklub mellé, amely Papp László, Gedó György és Kovács István személyében három olimpiai bajnokot adott Magyarországnak. Halála után fia, ifjabb Süllős Gyula folytatta a munkát, a család áldozatvállalásának köszönhetően a Vasas-Süllős Boxing Team újra a hazai ökölvívás meghatározó műhelyévé vált. 


Az id. Süllős Gyula Ökölvívó Emlékversenyt 2019. április 6-án, szombaton rendezik a Vasas SC „Gedó György ’’ Ökölvívó Termében. Az ünnepélyes megnyitó 12 óra 45 perckor, a mérkőzések pedig 13 órakor kezdődnek. 

A Vasas SC ökölvívó termének címe: 1139 Budapest, Fáy u. 58. (bejárat a Béke utca felől )
 


Hirdetések