Jenkei Dániel, 2019.03.30. | Röplabda

Ismét hektikus meccs a bajnoki elődöntőben, de ismét a Vasas Óbuda örülhetett.

bajnoki elődöntő, II. mérkőzés

UTE - Vasas Óbuda 1-3 (-18, -22, 22, -20)
Megyeri út, 350 néző.
Vezette: Kiss Z. , Szabó Zs.

UTE: Fortuna 9, Carabali 1, Crittenden 22, Bokorné 7, Paradzik 8, Bagyinka. Csere: Koszjak, Hoque (liberók), Bleicher R., Valdez 13, Nagy V. 6.
Vezetőedző: Kántor Sándor

Vasas: Török K. 10, da Silva 13, Kostelanská 24, Dékány 15, Abdulazimova 15, Ana Tiemi 4. Csere: Božičević, Juhár (liberók), Mihály 1.
Vezetőedző: Jakub Głuszak


A szokásos parázs hangulat fogadta a csapatokat a Tungsram-csarnokban, szó szerint bezsúfolódtak a nézőtérre az UTE és a Vasas-drukkerek, és ha már ott voltak, a hangjukat sem kímélték.

Az első szettet - főleg a folytatás tükrében - egészen higgadtan és magabiztosan hoztuk 25-18-ra, sikerült megtartani a játszma elején kialakított előnyt, a kegyelemdöfèst pedig Kostelanska remek szervája adta meg az újpestieknek.

A lilákat azonban nem abból a fából faragták, hogy egy pillanatra is feladják ezt az elődöntőt, ezt láttuk múlt vasárnap a Folyondárban is, és ez mutatkozott meg ma is az egész meccsen.

A második szett is változatos csatát hozott, ami a mieink kisebb rövidzárlatának, no meg néhány “necces” bírói ítéletnek volt betudható. A hazaiak rengeteg energiát mozgósítva fordítottak a szett közepén, de Gluszak-mester gyorsan rendbe rakta az övéit, így a végén, a kulcsfontosságú labdáknál újra a vasasos kezek sültek. (22-25, 0:2)

Bár ilyet röplabdában - pláne a hölgyeknél - sosem szabad kijelenteni, de ekkor úgy érezhettük, az UTE erre a meccsre ellőtte a puskaporát.

Hát, igencsak rosszul éreztük...

A harmadik szett hullámvasútjáról ugyanis mi szálltunk le szomorúan, hiába vezettünk a játszma végén hárommal is, végül 25-22-vel a liláké lett a szett, és ezzel a szépítés.

A negyedik játszma ugyanez volt pepitában: hiába húzott el az egyik csapat akár három-négy ponttal is, mindig volt válasz a túloldalról, így igazán csak akkor nyugodhattunk meg, amikor Dékány Bernadett remek szervája lezárta a meccset. (20-25, 1:3).

A párharc lezáráshoz azonban még kell egy győzelem, amelyet jövő vasárnap szerezhetünk meg a Folyondárban. Nem lesz sétagalopp, de az eddigi két meccs alapján ezt valószínűleg a vasasos lányok tudják a legjobban...

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 


Hirdetések