Dobos Sándor, 2019.03.26. | Judo

Négy helyszínen is aktívak voltak a Budai Judo Akadémia növendékei szombaton: a hazai rendezésű családi nap jó hangulatban telt, miközben arany- és bronzérmet szereztünk a veterán országos bajnokságon, Domaszéken villogtunk a „kicsik” révén, a gazdagréti önkormányzat futóversenyén pedig szintén éremmel gazdagodtunk „csak úgy”.

Igazán mozgalmas volt március 23-a a Vasas judósai számára, de nemcsak ez a nap, hiszen továbbra is nagyon aktívak vagyunk a versenyeken való részvétel tekintetében. A szombati elfoglaltság azonban a szokottnál is intenzívebb volt, leginkább az akadémia Családi Napja miatt.

„A Honvédelmi Sportszövetségtől nyertünk támogatást a Családi Nap megrendezésére, szombatra vártunk olyan csapatokat, amelyekben legalább egy szülő és egy gyermek versenyzett a különböző feladatok során” – ismertette a programot Piriti Tamás, a Budai Judo Akadémia edzője.

„Közel 100 embert mozgatott meg az esemény az akadémiánkon, öt állomást kellett teljesíteniük a csapatoknak. A judoállomáson különböző küzdőjátékokat kellett végrehajtani a szülőnek és a gyereknek, emellett a judo alapvető fogalmaival és elemeivel ismerkedtek meg. A sportlövészet állomáson lézerpisztollyal és lézerpuskával lőttek együtt, az egyik kistermünket pedig akadálypályának rendeztük be, ezt a szülőnek és a gyereknek is teljesítenie kellett az aláíráshoz. Emellett volt egy kötött programunk, egy közös edzés, ahol a szülőknek játékos feladatokban kellett részt venni a gyerekekkel, együtt kúsztak, másztak a családtagok. Az ötödik feladatként egy vaktérképet kaptak a versenyzők, ennek segítségével kellett megtalálniuk az akadémia területén elrejtett hét betűt, amelyekből aztán kialakult az „olimpia” szó. Úgy gondolom, jó hangulatban telt a nap, mindegyik család, amelyik teljesítette a feladatokat, egy oklevelet, valamint egy díszdobozos érmet kapott jutalmul.”


Amíg a családok a Budai Judo Akadémián töltöttek remek órákat, néhány utcával „lentebb”, a gazdagréti önkormányzat által megrendezett Tavaszköszöntő Családi Futóversenyen több vasasos növendék is elindult, Hadfi Dániel szakosztály-igazgató koordinálásával, aki egyébként díjakat is adott át a verseny végén. Dávid Rolandnak is, a Vasas judósának, aki korcsoportjában a 3. helyen végzett.

A XXI. Nyílt Veterán Országos Bajnokságot Százhalombattán rendezték meg, és szombaton ugyancsak volt öröme itt is a Vasas versenyzőinek. Az M5-ös kategóriában Göndöcs Attila a -66 kg-os súlycsoportban ezüstérmet szerzett, az M2-esek között -73 kg-ban Makhult Mihály aranyérmes lett, az M3-as kategóriában -73 kg-ban Umleiser István a dobogó harmadik fokára állhatott. Makhult Mihály különdíjban is részesült, ő lett az Ippon Király.

Domaszéken is lehetett találkozni vasasos judokákkal, hiszen – Korányi Miklós vezetésével – a diák korosztály számára megrendezett Tökmag Kupán is érdekeltek voltunk szombaton, itt az alábbi eredményeket értük el:

1. helyezettek:
Bajkó Hunor „C” -50 kg, Nagy Emese „B” -36 kg, Kiss Szabolcs „A” -41 kg, Kohut Vince „A” -66 kg

3. helyezett:
Damm Olivér „C” -27 kg

5. helyezett:
Murvai Adrián „C” -27 kg


És ami a szuperszombat előtti napokat illeti!

Március 17-én rendezték meg a serdülő és diák A, B és C korosztály számára a 10. Budaörs Kupát, jó eredményekkel gazdagodtunk.

1. helyezettek:
Kurtács Zsófi „A” +56 kg, Kohut Vince „A” -66 kg

2. helyezettek:
Bartyik Szofi „C” -33 kg, Damm Olivér „C” -27 kg, Kolumbán Anna „C” +45 kg

3. helyezettek:
Bajkó Hunor „C” -50 kg, Kiss Levente serdülő -55 kg, Kiss Szabolcs „A” -41 kg, Dávid Roland „C” -30 kg
Sebestyén Zora serdülő -44 kg, Korányi Laura serdülő -52 kg

5. helyezettek:
Tamáshidy Bence serdülő -55 kg, Gécs Kristóf serdülő -55 kg, Bozsó Zita „B” -40 kg, Mogyorósi Máté serdülő -45 kg, Murvai Kálmán „A” -36 kg

Az UTE által rendezett Horváth István Emlékversenyen is ott voltunk, itt 7 arany- és 4 bronzérmet szereztünk.

1. helyezettek:
Bartyik Szofi „C” -33 kg, Dávid Zita „B” -40 kg, Kolumbán Anna „C” +45 kg, Dávid Roland „C” -30 kg, Damm Olivér „C” -27 kg, Kurtács Zsófi „A” +56 kg, Kohut vince „A” -66 kg

3. helyezettek:
Nagy Emese „B” -36 kg, Bajkó Hunor „C” -50 kg, Bozsó Zita „B” -40 kg, Dobos Félix „C” -27 kg


Hirdetések