Jenkei Dániel, 2019.03.24. | Kosárlabda

Kevésen múlt, hogy meglepje a ZTE csapatát a Vasas Akadémia Pasaréten.

Női NB I/A, 21. forduló:

Vasas Akadémia – ZTE NKK 57-60 (15-14, 14-22, 16-15, 12-9)

Vasas Akadémia: Vukov S. 2, Böröndy V. 6, Varga A. 8, Karakasevic J. 7, Dombai R. 16/3, Tóth O. 8, Heljic S. 2, Bach B. 8/3, Boros B., Budácsik D., Madár K., Smailbegovic N., Vezetőedző: Földi Attila

ZTE NKK: Koziar S. 5, Pusztai P. 14, Szalay V. 5/3, Horti D. 8, Boonstra J. 2, Maltsi E. 6, Parker N. 10, Benke S. 5, Kovács G. 5/3, Preisinger B., Vezetőedző: Gáspár Dávid


A bajnoki élmezőnybe tartozó ZTE NKK vendégeskedett az alapszakasz utolsó előtti körében a Vasas Akadémiánál. Lányaik pedig ezúttal is igazolták, hogy szinte bármelyik ellenfélnek képesek kellemetlen pillanatokat okozni, különösen a pasaréti "katlanban".

Az első negyed fej-fej melletti játékot hozott, eleinte mi vezettünk, aztán fordított a vendégcsapat, de a dudaszó pillanatában 15-14 állt a táblán.

Az összkép a félidőre sem változott nagyot, fiataljaink - elsősorban a Dombai-Tóth páros - bátor játékot mutattak, két negyed után hét pont volt a hátrány, ami még nem tűnt behozhatatlannak.

Más kérdés, hogy a harmadik negyed elején hamar tíz környékére nőtt a különbség, de a hajrában ismét helyén volt a mieink szíve.

Varga Alíz és Dombai Réka kosaraival egy pontra zárkóztunk a végjátékban, és még az utolsó másodpercekben is az egyenlítésért támadhattunk, a kinti kísérletünk azonban nem lett sikeres, így több mint tisztes helytállással, hárompontos vereséget szenvedtünk.

Földi Attila vezetőedző így értékelt a Vasas Akadémia honlapjának a lefújás után:

- Fájó vereség ez, leginkább azért, mert meglehetett volna ez a meccs. Közel jártunk a győzelemhez, és a végjáték rajtunk múlott. Ha kicsit pontosabbak vagyunk, jobb százalékkal dobjuk a büntetőt, akkor lehet esélyünk egy ilyen kiélezett végjátékban. Sajnálhatjuk, hogy elszalasztottunk egy ilyen lehetőséget, viszont nem tudok haragudni a csapatra. Mindenki mindent megtett, mindenki maximálisan küzdött. Egyet tudok megígérni, ezt fogjuk csinálni a végéig

 


Hirdetések