Dobos Sándor, 2019.03.22. | Kosárlabda

A kritikus harmadik negyedben nyerte meg a pénteki bajnokit a Veszprém együttese a Vasas Akadémiával szemben.

NB I/B Piros csoport, 25. forduló:

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém–Vasas Akadémia 92-76 (21-24, 27-21, 23-13, 21-18)

Veszprém: Kovács Á. 25/3, Madár 24/12, Szabó P. 6, Pavlovic 4, Völgyi M. 14. Csere: Szűcs P., Helmeczi 4, Simon M., Lógár 1, Körtélyesi 7, Kerkai 7/3. Vezetőedző: Mérész Csaba

Vasas: Moravcsik 16/6, Boros 4, Andrássy 14/3, Kovács B. 6, Katona 8/6. Csere: Radics 5/3, Csík Roland 2, Kelenföldi 11, Steier, Kozma 4, Sólyom 2, Barócsi 4. Vezetőedző: Faragó Péter


A Miskolc elleni siker után egy jóval nehezebb feladat következett a Vasas Akadémia számára, a szezon eddigi alakulása után mondhatjuk, hogy a legnehezebb. A Veszprém eddig 24 mérkőzéséből 23-art megnyert, egyetlen vereséget szenvedett el, Oroszlányban kaptak ki a tabella harmadiktól.

Legutóbb Budafokon nyertek a veszprémiek, de a Vasas Akadémia felszabadultan játszhatott pénteken este, hiszen már biztos a rájátszásbeli szereplés. A hatodik helyet szeretné megcsípni a csapat, ehhez a Honvédot kellene lehagyni. Azt a Honvédot, amely nagy meglepetésre 87-85-re legyőzte egy hete az említett Oroszlányt, így „visszajött” a mieinkkel folytatott különmeccsbe.

A 25. forduló előtt ugyanis már csak egy győzelem volt az előnyünk velük szemben, ráadásul ők az MTK otthonában játszottak pénteken. Nos, később kiderült, ez az előny „elolvadt”, nyert a Honvéd a kékek ellen, így a zárókörben dől el, hogy a Vasas a 6. vagy a 7. helyről fut neki a rájátszásnak.

Ami a veszprémi találkozót illeti: remekelt Faragó Péter csapata, az első félidőben mindenképpen. 24-21-re hoztuk az első negyedet, a félidőben pedig csak hárommal ment a hazai csapat. A fordulás után jött a hazaiak fölénye, a harmadik negyedet 10 ponttal nyerték.

Megjegyzendő, hogy míg a Veszprém 27, addig a Vasas Akadémia csak 13 büntetőt dobhatott a mérkőzésen, emellett a tripláink hatékonysága sem volt elég masszív. Lepattanók tekintetében nagy volt a fölényünk (46-25!), de a végén fejet kellett hajtani a hazaiak előtt ezen az estén.

A java majd ezután jön, tudjuk.

Utolsó alapszakasz mérkőzésünket az Oroszlány ellen játsszuk március 31-én, a Honvéd az utolsó körben Budafokra látogat.

A Veszprém-Vasas mérkőzés itt visszanézhető teljes egészében:


Hirdetések